Kassa voor Roger-Yves Bost in Basel

Share
  • 15 januari 2012 20:25

door: redactie, 15 januari 2012 20:25

BASEL
De Grote Prijs van het CSI Basel is zondag gewonnen door Roger Yves Bost. De Fransman zette in de barrage een overtuigende tijd neer met Castle Forbes Myrtille Paulois en verdiende een topbedrag van 150.000 Zwitserse Franken. Basel is het hoogst gedoteerde indoor concours.

Roger Yves Bost en zijn merrie Myrtille Paulois.

In de barrage vochten elf combinaties om de hoofdprijs. Bost reed een foutloos rondje in 29.76 en hield daarmee Marcus Ehning met Noltes Küchengirl (30.87) en Europees kampioen Rolf-Göran Bengtsson met Casall la Silla (31.74) achter zich.

Beste Nederlander was Maikel van der Vleuten, die met VDL Griep Verdi een fout maakte in de eerste omloop en op plaats 24 eindigde. Op plaats 25 volgde Gerco Schröder met Eurocommerce California. Marc Houtzager kreeg met Sterrehof’s Opium drie fouten en Jeroen Dubbeldam gaf met BMC Quality Time voortijdig op.
[Stegen.net]