Indoor Brabant verkiest Harrie Smolders opnieuw tot ruiter van het jaar

Indoor Brabant verkiest Harrie Smolders opnieuw tot ruiter van het jaar

1 februari 2019 16:51 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

🔴 ‘S Hertogenbosch
Harrie Smolders is voor de tweede achtereenvolgende keer in zijn carrière uitgeroepen tot ruiter van het jaar. De uitverkiezing heeft de Brabander volgens de jury vooral te danken aan het feit dat hij van mei tot en met december 2018 de wereldranglijst aanvoerde.

Behalve de 38-jarige Smolders waren ook beroepspikeur Rick Ebbinge, paradressuuramazone Rixt van der Horst en paradressuuramazone Sanne Voets genomineerd.

De Commissie kende evenals vorig jaar één eervolle vermelding toe. Die valt het Paradressuurteam ten deel, bestaande uit Nicole den Dulk, Rixt van der Horst, Frank Hosmar en Sanne Voets. Zij werden in Tryon als team op fraaie wijze wereldkampioen en Nederland komt daarmee op de shortlist voor deelname aan de Paralympics van Tokyo 2020 te staan.

Evenals in voorgaande jaren gaat de voorkeur uit naar het toekennen van de eretitel ‘Ruiter van het Jaar’ aan een individuele sporter. Daarmee viel het Paradressuurteam ondanks de prachtige wereldtitel af voor een nominatie.

De beste ruiter van het jaar wordt jaarlijks tijdens Indoor Brabant/The Dutch Masters gehuldigd. Dat evenement vindt van 14 tot 17 maart plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

🔴 Stegen.net | Persbericht