Home ┬╗ Indoor Brabant roept Harrie Smolders uit tot Ruiter van het Jaar 2017
nieuws

Indoor Brabant roept Harrie Smolders uit tot Ruiter van het Jaar 2017

blokjeDEN BOSCH | STEGEN.NET | Persbericht

Indoor Brabant heeft Harrie Smolders uitgeroepen tot Ruiter van het Jaar 2017. Het is de eerste keer dat de 37-jarige springruiter deze eretitel krijgt toebedeeld.

Harrie Smolders pakte zilver op het EK met Don VHP Z. foto: FEI | Richard Juilliart
Harrie Smolders pakte zilver op het EK met Don VHP Z.
FOTO: FEI | Richard Juilliart

De jury had deze keer geen zware taak, want Smolders heeft een ongekend succesvol jaar achter de rug. Hij won tijdens het Europese Kampioenschap in het Zweedse Gothenburg de individuele zilveren medaille met Don VHP Z, een prachtig resultaat. Kort daarop werd door deze combinatie met het team de finale van de Nations Cup Series winnend afgesloten.

Tot slot leverde hij de unieke prestatie van het winnen van zowel de Global Champions Tour als de Global Champions League. Op 31 december 2017 stond hij mede daardoor op de vijfde plaats van de Wereldranglijst. Inmiddels is hij naar de tweede plek geklommen. Met zijn paard Zinius won hij de wereldbekerwedstrijd te Mechelen en werd hij tweede in de Grote Prijs van London-Olympia.

Het Nederlandse springteam ontving een eervolle vermelding voor hun verrichtingen, in verschillende samenstellingen, in de Nations Cup waarvan zij de Finale (Michel Hendrix, Marc Houtzager, Harrie Smolders en Jur Vrieling) in Barcelona wisten te winnen. De andere genomineerden waren vierspanrijder IJsbrand Chardon, het menteam vierspannen (IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman) en paradressuuramazone Sanne Voets.
over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net