archief
contact
+31 6 53239630

Margot Arkema Gronings kampioen: ‘Gavaristo is echt vooruit gegaan’

🔴 TOLBERT Met ruime voorsprong is Margot Arkema Gronings kampioen indoor dressuur ZZ-licht geworden. Met De Haarhof Gavaristo (v. Tango) klopte ze Linda Kouwenhoven met Superhorse Glenn Hill. Het was voor de 20-jarige Arkema haar eerste titel op dit niveau.
Margot Arkema behaalde met De Haarhof Gavarista de Groningse ttel in het Z2.
Margot Arkema met De Haarhof Gavarista (archieffoto)
📸 Steven Stegen

🔴 Tolbert
Met ruime voorsprong is Margot Arkema Gronings kampioen indoor dressuur ZZ-licht geworden. Met De Haarhof Gavaristo (v. Tango) klopte ze Linda Kouwenhoven met Superhorse Glenn Hill. Het was voor de 20-jarige Arkema haar eerste titel op dit niveau.

Afgelopen zomer pakte Margot Arkema met De Haarhof Gavaristo al de provinciale titel in het Z2. In de HJC-manege in Tolbert legde de combinatie nu ook beslag op het kampioenslint in het ZZ-licht. ,,Er is nog genoeg te verbeteren”, aldus de kampioene. ,,Maar het liep allemaal heel fijn, we hadden hoge punten voor de wissels en de appuyementen. Sinds afgelopen zomer is hij echt vooruit gegaan!”

Margot Arkema behaalde met De Haarhof Gavarista de Groningse ttel in het Z2.
Margot Arkema met De Haarhof Gavarista (archieffoto)
📸 Steven Stegen

In de kür had Arkema haar handen vol aan haar 8-jarige paard. ,,Hij vindt de kür echt geweldig, maar hij heeft er in de binnenmanege nog geen ervaring mee. Er kwam iets spanning in en hij werd me iets te loperig. Daardoor werd het nog even spannend, maar we hebben toch beide onderdelen gewonnen.” Arkema bedacht haar kür helemaal zelf.

De kampioene combineert het rijden, trainen en lesgeven met een part-time baan bij een makelaar. Samen met haar ouders Gerard en Odilia drijft ze Stal De Haarhof. ,,Mijn ouders begeleiden me, maar ik les ook bij Annemieke Vincourt. Zo langzaam aan trainen we met Gavaristo richting het ZZ-zwaar.”

Vosruin Gavaristo (Tango x Nourejev) werd gefokt door Appie Dijkstra en wordt sinds de zomer van 2015 door Margot uitgebracht.

In het Z2 ging de titel naar Janiek de Lange en haar paard Gino (v. Andretti). Met een eindscore van 67,837% bleef ze Marc-Peter Spahn met Ilmar Poll (65,620%) gemakkelijk voor. Mirjam Drenth was met afstand de beste in het Z1, waarin ze met Lynn (v. Lingh) Maaike Slootweg (Hamlet Art) en Margot Arkema (De Haarhof Happy4feet) ruim achter zich liet.

Total
4
Shares
0 deel
0 deel
4 deel
0 Tweet
0 deel