Janiek de Lange ‘waanzinnig blij’ met Groningse dressuurtitel

Share
  • 9 februari 2020 17:39

door: redactie, 9 februari 2020 17:39

📌 Tolbert
📝 STEGEN.NET

De nieuwe dressuurkampioene van Groningen in het ZZ-licht heet Janiek de Lange. En daar is ze ‘waanzinnig blij’ mee. De Lange was in de grote verrassing met haar paard Gino (v. Andretti). Margot Arkema won het Z2 met De Haarhof Happy4feet.

De Lange, een leerlinge van Christa Larmoyeur, wist met Gino beide onderdelen te winnen en hield daarmee Margot Arkema met De Haarhof His Wish achter zich. In de afsluitende kür wist Janiek de Lange haar voorsprong nog knap uit te bouwen.

Janiek de Lange en Gino.
📸 Jacob Melissen

,,Tijdens de kür deed Gino er nog een schepje bovenop”, laat de kampioene op Facebook weten. ,,Ik ben onwijs trots op Gino.” De combinatie werd onlangs nog derde in de Faber dressuurcompetitie Vlagtwedde.

Vorig jaar werd Janiek de Lange met Gino bij de indoor kampioenschappen nog kampioen in het Z2. Ook bij de pony’s heeft De Lange al de nodige successen behaald. Zo werd ze in 2012 outdoor kampioen van Groningen bij de pony’s klasse M2.

Margot Arkema had met haar reservetitel in het ZZ-licht en de titel in het Z2 met De Haarhof Happy4feet ook een uitstekende dag.

Margot Arkema werd met De HaarhofHappy4Feet Z2-kampioen.
📸 Jacob Melissen

Fleur Smits pakte in het Z2 de tweede plaats met Actie W en mag daarmee ook naar het KNHS-kampioenschap in Ermelo.

Vanwege de storm die zondag over Nederland raast is een aantal rubrieken verplaatst. De klassen L2 paarden, M1 en M2 pony’s, M1 paarden en M2 paarden worden nu volgende week zondag verreden in de HJC-manege in Tolbert.