Home » Groningse dressuurtitels voor Margot Arkema en Maaike Slootweg
dressuur

Groningse dressuurtitels voor Margot Arkema en Maaike Slootweg

blokjeGroningen | Stegen.net
Het Gronings kampioenschap dressuur kende zaterdag een hete en zeer spannende ontknoping. De titel in het ZZ-licht ging naar Maaike Slootweg met Santo’s Zhivago, al moest ze in de kür haar meerdere erkennen in Britt Muis met It’s Britt’s Hebbe. Margot Arkema werd kampioen in het Z2.

Maaike Slootweg pakte met Santo's Zhivago de titel in het ZZ-licht.
Maaike Slootweg pakte met Santo’s Zhivago de titel in het ZZ-licht.
Steven Stegen

In het beschutte Stadspark in Groningen was het snikheet. Toch was de grasbodem ondanks de bodem nog opmerkelijk goed. Door te prikken en de dagen voor de titelstrijd veel water op te brengen waren de omstandigheden kampioenswaardig.

In het ZZ-licht mochten na de selecties zes combinaties strijden om de titel. Stephanie Berends bewees opnieuw haar vorm. Ze werd met de zwarte Sipko’s Colorado tweede in de afsluitende kür, ondanks een aantal tactfouten. De nakomeling van Special D liep verder imponerend zijn door Ellen Wynia gemaakte kür, met een sterk achterbeengebruik. De zwarte zou nog wel iets meer uit de schouder mogen komen.

Ondanks de tweede plaats in de kür ging de titel toch aan de neus van Berends voorbij. Maaike Slootweg (24) uit Midwolda had de eerste proef met Santo’s Zhivago gewonnen en werd met een gemiddelde van 65,398% Gronings kampioen. Zhivago heeft een hele mooie houding en springt de wissels recht en zuiver. In de reguliere proef behaalde Stephanie Berends met haar andere paard Giorgio dezelfde score als Slootweg, in de kür had ze misschien nog wel wat meer punten verdiend. In het klassement werd deze combinatie derde. Britt Muis toonde progressie met de hengst It’s Britt’s Hebbe en werd vierde. Muis behaalde de hoogste score in de kür: 66,500%.

Arkema Z2-kampioen
Margot Arkema werd Gronings kampioen in het Z2 met De Haarhof Gavarista (v. Tango). In de kür walste de 19-jarige amazone over de tot dan toe leidende Jackelien Otten met Faye Rouge heen. Arkema behaalde in de kür de topscore van 69,375. Vorig jaar was het duo nog kampioen in het M2.

Margot Arkema behaalde met De Haarhof Gavarista de Groningse ttel in het Z2.
Margot Arkema behaalde met De Haarhof Gavarista de Groningse ttel in het Z2.
Steven Stegen

Jackelien Otten zakte naar plaats twee met de krachtig dravende Faye Rouge (v. Belissimo M), die bovendien aansprak met z’n vriendelijke orenspel. Joyce van de Water pakte met Royal Future de derde plaats.

De titel in het Z1 ging naar Linda Kouwenhoven en haar paard Superhorse Glenn Hill. Zij behaalden een mooie score van 67,868% en wisten daarmee Robin Luurssen met Grazia (65,515%) en Saskia Knol met SCG’s Halivia (64,338%) voor te blijven.

Bij de pony’s Z2 cat. DE ging de titel naar Yvette Oudman met Dior. In de kür verdreef ze haar grote concurrent Liz Bouman met Ruby van de eerste plaats.
Deel dit met je vrienden