Pim Mulder casht bij eerste Jackpot van Exloo

Pim Mulder casht bij eerste Jackpot van Exloo

9 februari 2019 14:43 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

🔴 Exloo
Pim Mulder won vrijdag de eerste editie van het springconcours om de Jackpot van Exloo. In de goed bezette finale was hij met Gondola B (v. Ultimo) Chantal Regter en Suzanne Tepper te snel af.

De nieuwe wedstrijd in het Hippisch Centrum Exloo sloeg aan. Er kwam een mooi deelnemersveld aan de start. In de gecombineerde Z/ZZ-finale was veel geld te verdienen. De organisatie deed voor elke deelnemer een bedrag van 5 euro in de pot. De winnaar kreeg de helft van de jackpot bovenop de normale prijs van 250 euro.

Pim Mulder
Pim Mulder heft het glas na zijn overwinning in de Jacpot van Exloo.
📸 Diny Blom

Voor de barrage wisten zich twaalf combinaties te plaatsen. Pim Mulder leverde daarbij een prachtige prestatie, want hij wist zich met drie paarden te kwalificeren voor de beslissende ronde. De succesvolle ruiter, die zijn paarden gestald heeft op het bedrijf van de familie Schuttert in Stegeren, was dus in de positie om een gokje te wagen.

Zo zette Mulder met Baretta S (v. Triomphe de Muze) een zeer snelle rit neer in 37.54, maar de combinatie maakte wel een fout. Toch werd Pim met Baretta nog knap zesde.

Pim Mulder pakte de jackpot met Gondola B, waarmee hij foutloos rond ging in de barrage in 36.84. Chantal Regter bood goed partij. Zij nam de tweede plaats in met Quilando (v. Quintender). Suzanne Tepper maakte het podium compleet, zij werd met Graceland (v. Baltic VDL) derde. Voor Karin Dijkstra en Gemke was de vierde plaats weggelegd.

De zege leverde Pim Mulder het normale prijzengeld van 250 euro op en daar kwam nog 487,50 bij vanuit de jackpot. Chantal Regter incasseerde 200 euro plus nog 292,50 uit de jackpot.

🐴 Paardensportnoord