Springruiters strijden om jackpot in Hippisch Centrum Exloo

  • 5 februari 2019 15:09
door: redactie, 5 februari 2019 15:09

🔴 Exloo
Om de jackpot te winnen hoef je niet naar het casino. In Exloo wordt komend weekend namelijk een wedstrijd verreden waarbij de beste springruiters de jackpot kunnen verdienen. De grootte daarvan hangt af van het aantal inschrijvingen. De organisatie doneert namelijk 5 euro per deelnemer in de pot, die bovenop het normale prijzengeld komt.

Lieuwe Koopmans van het Hippisch Centrum Exloo is enthousiast over de nieuwe opzet. ,,We zaten met elkaar te praten en toe is in de groep dit idee ontstaan. Het is een mooie opzet, die de winnaars leuk prijzengeld kan opleveren.”

Eigenlijk zijn er in Exloo twee jackpotten te winnen: vrijdag in het gecombineerde tweede parcours klasse Z/ZZ en zaterdag in het gecombineerde B en L. De Z/ZZ finale heeft voor de winnaar al 250 euro in petto, maar daar komt de jackpot dus nog bovenop. De winnaar krijgt 50% van de jackpot uitgekeerd bovenop die 250 euro. De nummer twee krijgt 30% bonus en de nummer drie 20%.

Volgens Koopmans is de belangstelling nu al groot, maar er kan nog een beperkt aantal deelnemers bij. Ruiters kunnen zich nog aanmelden via het mailadres wedstrijdenexloo@gmail.com

Zondag 10 februari is er ook nog een vol programma in Exloo. Dan staan er in samenwerking met de KNHS diverse jeugdrubrieken op het programma, waaronder de Hartog Lucerne Trophy, een wedsrijd voor D-pony’s op Z en ZZ-niveau.