Barock Pinto Studbook viert jubileum in Assen

Barock Pinto Studbook viert jubileum in Assen

1 maart 2019 16:48 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

🔴 Assen
Op zaterdag 9 maart 2019 staat de internationale hengstenkeuring van het Barock Pinto Studbook op het programma bij de Sunrise Stables in Assen. Dit jaar met een hele speciale editie en extra groots uitgepakt wegens de viering van het 10-jarig bestaan van het stamboek.

Het Barock Pinto Studbook, opgericht in Drenthe, is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een volwaardig stamboek met vele keuringen in binnen- en buitenland en kent een ledenbestand van ruim 400 liefhebbers.

Een barock pinto paard.
📸 Barock Pinto Studbook

Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan wordt dit groots gevierd tijdens de hengstenkeuring 2019 met de presentatie van veel jonge hengsten, shows, een stro-dorp en een heuse rodeo-wedstrijd.

Wat onderscheidt een Barock Pinto paard van andere paarden?
Het Barock Pinto paard is een functioneel en harmonisch platenbont zwart gebouwd gebruikspaard in bezit van de typische raskenmerken met voldoende bloed, welke zeer gezond en vitaal is en aanleg heeft om in de sport op het hoogste niveau te presteren. Het paard heeft minimaal 37,5% Fries bloed en is ontstaan vanuit een kruising van een type bont warmbloed paard in combinatie met een Fries paard.

Meer info: website Barock Pinto Studbook

🔴 Stegen.net | Persbericht