NIC Assen: klaar voor de start!

Share
  • 17 oktober 2011 11:36

door: redactie, 17 oktober 2011 11:36

blokjeAssen | STEGEN.NET

Niets staat de start, komende woensdag, van het NIC in Assen nog in de weg. De afgelopen dagen is 800 kuub zand in de TT-hal gestort. Het zand vormt de bodem in de ring waar ruiters en amazones hun topprestaties willen neerzetten tijdens het concours hippique. In de afgelopen dagen is aan de al imposante lijst met internationale deelnemers nog een aantal namen toegevoegd, ook bij de Nederlanders.

Medewerkers van De Grondslag brengen de bodem aan.

De firma De Grondslag heeft, onder toeziend oog van parcoursbouwer Rob Jansen van Circle Assist, haar vakkundige medewerkers ingezet om de paardensportbodem op de juiste wijze te prepareren. Met vlakmachines en het nodige menselijke vakmanschap heeft de TT Hall de afgelopen dagen de beschikking gekregen over twee uitstekende bodems, één voor de hoofdring en één voor de inrijring.

Ook zijn de stallen, de tribunes en de boarding rond de ring in de afgelopen dagen neergezet. Nog tot dinsdagavond wordt doorgewerkt om de TT Hall geheel gereed te maken, onder meer door het inrichten van een fraai strodorp, voor het 56-ste concours hippique NIC Assen.

Woensdagochtend om 09.30 uur worden de eerste wedstrijden gehouden. De eerste dag van het vijfdaagse concours staat grotendeels in het teken van de springsport voor landelijke ruiters. Zij rijden in de klassen M, Z en ZZ hun halve finales voor de NIC Cup. Woensdagavond staat een groot Tuigpaardenfestijn op het programma. Daaraan doen alle toppers uit het gehele land mee.

NIC Assen kent verder dressuurwedstrijden, een avond voor de fokkerij, shows en het internationale springen. Bij dat onderdeel vormt de Grote Prijs van de Provincie Drenthe de hoofdschotel. Deze wedstrijd, met een fors aantal wereldtoppers onder de deelnemers, staat voor zondagmiddag 23 oktober op het programma.

In de afgelopen dagen heeft het deelnemersveld voor de internationale springrubrieken nog enige uitbreiding ondergaan. Naast enkele toevoegingen uit het buitenland is ook het aantal Nederlandse springruiters en –amazones uitgebreid. Toegevoegd zijn onder meer Dennis van den Brink (Nijkerkerveen), Sjaak van der Lei (Uden), Chantal Regter (W-Zaandijk), Kirsten Rikkert (Enter) en Frank Schuttert (Ommen).

NIC Assen wordt zondagavond afgesloten met een groots dressuurgala. Daarbij toont wereldster Adelinde Cornelissen met haar toppaard Jerich Parzival haar kür op muziek, waarmee ze Europees Kampioen werd.
[Stegen.net]