NIC Assen: een extra dag en mogelijk wereldbeker vierspannen

Share
  • 7 augustus 2014 16:50

door: redactie, 7 augustus 2014 16:50

blokjeASSEN | STEGEN.NET
De 59e editie van het NIC Assen wordt een dag langer dan de voorgaande afleveringen. De organisatie wil dit jaar al op woensdag beginnen. Ook komt er mogelijk een wereldbekerwedstrijd voor vierspannen.

De organisatie zegt druk bezig te zijn met de voorbereidingen voor het NIC, dat van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober op de kalender staat in de TT-hal in de Drentse hoofdstad. Mede door de grote belangstelling van regionale ruiters en amazones is besloten het concours met een dag uit te breiden. Daarom begint het concours dit jaar op al woensdag.

Een overzicht van de piste in de TT-hal

Een overzicht van de piste in de TT-hal (archief).

Tijdens deze extra dag wordt er vooral ruimte gecreëerd voor de breedtesport. De vele combinaties actief in de klasse L krijgen de mogelijkheid zich voor deze dag in te schrijven en de verwachting is dat veel springruiters en – amazones daarvan gebruik zullen maken.
Ook is er op de eerste dag van NIC Assen 2014 startgelegenheid voor ponyruiters. In de middag kunnen ponycombinaties zich gaan opmaken voor wedstrijden in de klassen Z en ZZ.

Natuurlijk zal dit jaar naast de breedtesport ook veel ruimte zijn voor de internationale springelite. Deelnemers uit vele landen zullen vanaf donderdag 9 oktober hun opwachting in Assen maken. Het hoogtepunt voor de springruiters is de strijd om de Grote Prijs van de Provincie Drenthe. Traditioneel wordt op zondagavond 12 oktober afgesloten met het NIC Dressuurgala, waar dressuur op topniveau voor het voetlicht zal worden gebracht.

Momenteel bekijkt het bestuur van het NIC Assen naar mogelijkheden om ook aanspanningen in het programma op te nemen. Verleden jaar werd de organisatie door de FEI gepolst een wedstrijd voor de wereldbeker vierspannen te gaan organiseren. NIC-voorzitter Max Becherer stelt dat het bestuur hier zeer content mee is en dat er serieus onderzocht wordt dit jaar al een vierspanwedstrijd in het programma in te passen. Dit om te beoordelen of de accommodatie geschikt zal zijn voor een vierspanwedstrijd voor de wereldbeker. Op korte termijn hoopt het bestuur van het concours hippique hierover meer informatie te kunnen geven.