Floor van Kempen KNHS-kampioen ZZ-licht, Floor Vos derde in Z1

Floor van Kempen KNHS-kampioen ZZ-licht, Floor Vos derde in Z1

17 maart 2019 13:44 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 3 minuten

🔴 Ermelo
Floor van Kempen eiste bij het KNHS-kampioenschap indoor dressuur de titel op in het ZZ-licht. Met Echt Mooi bouwde Van Kempen een imposante voorsprong op. Noordelijk succes was er in het Z1, waarin Floor Vos uit Valthe fraai als derde eindigde met Indiana-Linda DFV. Ook Harmina Holwerda (Kollum) werd derde, maar dan in het M2.

Floor van Kempen Echt Mooi
Floor van Kempen met Echt Mooi.
📸 Ingrid Truijens

Floor van Kempen en Echt Mooi gingen op herhaling in Ermelo. Ze wonnen zowel de eerste proef als de Kür op Muziek en daarmee de titel in de klasse ZZ-licht. Op de Hippiade afgelopen zomer waren ze ook al de beste in het Z2. ,,Ja, dit is echt mooi”, lacht Floor, die haar paard rijdt voor een Oekraïnse pupil van Adelinde Cornelissen.

,,Echt Mooi liep in de eerste proef al heel fijn en in de Kür doet hij het ook gewoon weer. Het is een super fijn paard. Hij is van een amazone die nog druk is met haar studie, dus krijg ik de kans om hem te rijden”, vertelt Van Kempen die vier dagdelen per week bij Adelinde Cornelissen op stal werkt.

Drents kampioene Floor van Manen eindigde in het ZZ-licht uiteindelijk als vierde. Ze wist zich met Gregor als enige Noordelijke amazone voor de kür op muziek te kwalificeren.

,,Leuk, mooi”, is kort en krachtig de reactie van Lars op ’t Hoog die met Handretti overtuigend de KNHS-Indoortitel in de klasse Z2 won. ,,Ik won beide proeven. Hij liep gewoon fijn.” De Brabander stond op de hoogste trede van het podium, geflankeerd door Romy Bemelmans die zilver won met Hiphop en Joyce van Opbergen die het brons pakte met Haronia-Donna.

De eerste kampioene van het derde weekend KNHS Indoorkampioenschappen werd vrijdag gehuldigd. Meike Kroot won de klasse Z1 met Heante MKD en liet haar collega’s Elisabeth Geluk en Floor Vos nipt achter zich. ,,Het was heel erg spannend”, vertelt de 19-jarige Meike Kroot lachend.

Floor Vos derde

Het was een ‘close call’ in deze klasse, met maar kleine verschillen in de top drie. Floor Vos viel opnieuw op met de werklustige Indiana-Linda DFV, die de oren er mooi opzette en met veel afdruk door de baan ging. De Drentse combinatie eindigde als derde.

Met haar overwinning in het KNHS Indoorkampioenschap klasse M2 scoorde Saskia van Es met haar paard Italo een hattrick. Drie opeenvolgende kampioenschappen winnen ze al goud, in het L2 en vorig jaar op de Hippiade in het M1. Vorige week veroverde Saskia ook al de titel in het L2 met haar jongere paard Jaccardo. Een prima derde plaats was er voor Harmina Holwerda. De amazone uit het Friese Kollum kwam in de baan met Ruscherd fan Bokkum.

Pony’s

De titel bij de pony’s klasse Z2 was voor de jarige Evi van Rooij. In een nek-aan-nek-race met Micky Schelstraete wist zij met King Stayerhof’s Jango het goud uit het vuur te slepen. In het Z1 grote maat werd Lynn Peijnenburg kampioen met Sulaatik’s Vingino.

Succes was er ook weer voor Marcella Berends. De amazone uit Emmer-Compascuum pakte de titel in het Z1/Z2 categorie C. ,,Mooi. Ja, zeker. Ik reed als eerste en dat is al spannend.” Berends doet volgende week ook mee aan het KNHS-kampioenschap springen.

🔴 Stegen.net | Knhs

Uitslag klasse ZZ-licht 2019
Goud Floor van Kempen (Beuningen) – Echt Mooi (v. Voice), 75.206% (75.286 + 75.125)
Zilver Gerdine Maree (Naaldwijk) – Holiday (v. Dream Boy), 70.753% (70.381 + 71,125)
Brons Mark van de Donk (Bunschoten) – Serverius Don Remo (v. San Remo), 68.595% (67.910 + 70,000)

Klasse Z2
Goud Lars op ’t Hoog (Haghorst) – Handretti (v. Andretti), 74.259% (72.892 + 75.625)
Zilver Romy Bemelmans (Hulsberg) – Hiphop (v. Jazz), 72.013% (71.275 + 72.750)
Brons Joyce van Opbergen (Tilburg) – Haronia-Donna (v. Bordeaux), 69.494% (68.529 + 70.458)

Klasse Z1
Goud Meike Kroot (Diessen) – Heante MKD (v. Charmeur), 68,922%
Zilver Elisabeth Geluk (Tholen) – Hamilton (v. Apache), 68,382%
Brons Floor Vos (Exloo) – Indiana-Linda DFV (v. Charmeur), 67,1085

Klasse M2
Goud Saskia van Es (Schaesberg) – Italo (v. Fürstenball), 70,500%
Zilver Anouk Ivits (Deurne-West) – Iris (v. Lord Leatherdale), 68,889%
Brons Harmina Holwerda (Kollum) – Ruscherd fan Bokkum (v. Norbert 444), 68,889%

Klasse Z2 pony’s cat. D/E
Goud Evi van Rooij (Den Dungen) – King Stayerhof’s Jango (v. Kosmo Van Orchid’s), 75,646% (75,000 + 76,292)
Zilver Micky Schelstraete (Den Dungen) – Elin’s Noncisdador (v. Nostradamus), 75,466% (73,974 + 76,958)
Brons Lilli van Hoogen (De Meern) – Martinez Candyman (v. FS Champion De Luxe), 72,389% (71,111 + 73,667)

Klasse Z1 cat. D/E
Goud Lynn Peijnenburg (Haaren) – Sulaatik’s Vingino (v. Sulaatik’s Versace), 67,010%
Zilver Maureen Mooren (Beesel) – PP Good Looking (v. Power And Paint), 66,765%
Brons Romee van Gaal (Den Dungen) – Casimir De Luxe (v. Fs Champion De Luxe), 66,176%

Klasse Z1/Z2 cat. C
Goud Marcella Berends (Emmer-Compascuum) – Allstar (v. Anjershof Rocky), 70,256%
Zilver Gwen Troquet (Wijnandsrade) – Zandberg’s Diva Izebel (v. Heitrak’s Marvin), 69,060%
Brons Esmee Boers (Nieuw-Vennep) – Roosendaal’s Miracle (v. Den Bramel’s Baye), 64,188%