Floor Vos M2-kampioen op Hippiade met Indiana-Linda DFV

Floor Vos M2-kampioen op Hippiade met Indiana-Linda DFV

2 september 2018 14:01 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 4 minuten

blokjeErmelo | Stegen.net | Knhs
Floor Vos werd zaterdag bij de Hippiade in Ermelo KNHS-kampioen in het M2. De amazone uit Valthe bouwde met Indiana-Linda DFV een ruime voorsprong op. Dinja van Liere werd kampioen in het ZZ-licht, Floor van Kempen won het Z2.

Floor Vos was met haar titel in het M2 de beste Noordelijke amazone op het KNHS-kampioenschap. Ze won vrijdag al de proef en was ook in de finale een klasse apart. Met een score van 68,278% stond Vos op eenzame hoogte. Reservekampioene Mariëlle Oomen (Haghorst) kwam met Jilz tot een resultaat van 66,722%.

Floor Vos

Floor Vos werd met Indiana-Linda DFV M2-kampioen op de Hippiade.
Rick Eibergen

Floor Vos rijdt de 5-jarige merrie Indiana-Linda DFV (Charmeur x Wolfgang) nu een jaar. Ze is inmiddels mede-eigenaar, samen met de fokkers, de familie Karssemeijer. ,,Mijn leerling Estelle Hilbrants heeft haar in de B gereden, daarna heb ik de merrie verder opgepakt.”

Floor: ,,Het is best snel met haar gegaan. Een week voor de selecties in Drenthe zijn we overgestapt naar het M2. Indiana-Linda DFV is een paard met een geweldige instelling. Het is net alsof ze dit al jaren doet!”

ZZ-licht
Dinja van Liere is de glorieuze kampioene geworden van het ZZ-Licht kampioenschap op de Hippiade. Met de pas zesjarige Duval’s Sir Rollo reed ze afgetekend naar de winst. ,,Ik was echt heel blij met hoe mijn proef ging vandaag”, vertelt de amazone enthousiast. ,,Hij is pas zes en heeft nog maar heel weinig wedstrijd ervaring. De ring hier en het losrijden is best indrukwekkend voor een onervaren paard, maar hij deed het super vandaag.”

Beste Noordelijke deelnemers in het ZZ-licht was Kenna Bakker, die met De Mersken Ginfonia KB (v. Oscar) op de negende plaats eindigde. De juryleden beoordeelden de kür van de amazone uit Koudum nogal wisselend. In de eerste proef eindigde Kenna Bakker vrijdag in haar groep nog op de tweede plaats. Drents kampioene Jacqueline Windt werd met Frodo gediskwalificeerd. Gronings kampioene Stephanie Berends is met Sipko’s Colorado niet gestart.

Z2
In de Z2 dressuur ging de zege afgetekend naar Floor van Kempen met Echt Mooi. De knappe Echt Mooi werd eerder gereden door Fransje van der Meer, die ook al meerdere malen kampioen met hem werd. Nu is hij eigendom van een amazone uit Oekraïne, die traint bij Adelinde Cornelissen.

Amazone Floor van Kempen vertelt: ,,De eigenaresse is nog niet klaar met school en daarom mag ik hem nu trainen en uitbrengen. Ik heb thuis in Beuningen een eigen stal en werk daarnaast bij Adelinde en rijd daar een aantal jonge paarden en deze Echt Mooi. Vrijdag was het nog niet zo goed, maar vandaag ging het allemaal zoals gepland. Adelinde was er gisteren en vandaag ook bij om te helpen met het losrijden. Ik train nu ruim twee jaar met Adelinde en ik leer heel veel van haar, en dan niet alleen op het gebied van rijden, maar ook alles er om heen. Bijvoorbeeld hoe ik het beste naar wedstrijden toe kan werken”, vertelt de amazone die eerder dit jaar ook brons won op het NK Dressuur in de klasse ZZ-Zwaar.

Drents kampioene Floor van Manen pakte in het Z2 heel knap brons met haar paard Gregor. De amazone uit Emmen behaalde een prima score van 70,208% en moest daarmee Esmee van Gijtenbeek (Hot Chocolate) net voor zich laten.

Dirk Jan van de Water ging naar huis als Hippiade kampioen in de klasse Z1. Met de zesjarige merrie Hokypoky scoorde hij net geen 70%. ,,Het is een hele pittige merrie die denk ik zeker potentie heeft voor de hogere sport. Ze heeft drie goede basisgangen en laat zich ook fijn sluiten. Ik rijd haar voor mijn Hongaarse werkgever Arie Yom-tov die een dressuurstal heeft in Uden”, vertelt Van de Water enthousiast.

Noordelijk succes was er in het L1, waarin Karlijn van Vugt uit Paterswolde de reservetitel pakte met haar paard Ice De Jeu (v. Chagall). Kim Noordijk werd met D’Joep kampioen in deze klasse. In de klasse B eiste Wim Pomp uit Beilen het zilver op met Jagers Irish Coffee.

 • Dressuur klasse ZZL – Horka prijs
  1. Dinja van Liere (Werkendam) – Duval’s Sir Rollo, 73,125%
  2. Jeroen Okkema (Nispen) – Hyatt, 71,458%
  3. Jean-René Luijmes (Silvolde) – Grappa, 69,250%
 • Dressuur klasse Z2 – Horka prijs
  1. Floor van Kempen (Nijmegen) – Echt Mooi, 74,708%
  2. Esmee van Gijtenbeek (Hoevelaken) – Hot Chocolate, 70,583%
  3. Floor van Manen (Emmen) – Gregor, 70,208%
 • Dressuur klasse Z1 – Pikeur prijs
  1. Dirk- Jan v.d. Water (Hellouw) – Hokypoky, 69,608%
  2. Bianca Koenen (Schaijk) – Humberto V, 68,578%
  3. Fransje van der Meer (Den Haag) – Histaria, 68,088%
 • Dressuur klasse M2 – Koopmans prijs
  1. Floor Vos (Valthe) – Indiana-Linda DFV, 68,278%
  2. Marielle Oomen (Haghorst) – Jillz, 66,722%
  3. Bart Bax (Ede) – Florian Dieu Donnee, 66,389%
 • Dressuur klasse M1 – Pavo prijs
  1. Saskia van Es (Heerlen) – Italo, 74,222%
  2. Anouk Ivits (Leende) – Iris, 72,944%
  3. Nina van Mook (Alem) – Illusionist M, 69,833%
 • Dressuur klasse L2 – Felix Hippische Juristen prijs
  1. Joyce van Opbergen (Moergestel) – Ibiza, 72,000%
  2. Saskia van Es (Heerlen) – Jaccardo, 70,667%
  3. Dirk- Jan v.d. Water (Hellouw) – Jack Black WW, 70,167%
 • Dressuur klasse L1 – Nederlandse Loterij prijs
  1. Kim Noordijk (Werkendam) – D´Joep , 73,278%
  2. Karlijn van Vugt (Paterswolde) – Ice De Jeu, 71,000%
  3. Anne Haitjema (Krommenie) – Joy Of Life, 69,833%
 • Dressuur klasse B – Harry’s Horse prijs
  1. Djedy Dontje (Eindhoven) – Indigo Xanthos, 71,000%
  2. Wim Pomp (Beilen) – Jagers Irish Coffee, 70,000%
  3. Angelique Verstrate (Wolphaartsdijk) – Jesperado, 68,333