Home » Francisca den Elzen verheugt zich op menwedstrijd Exloo
nieuws

Francisca den Elzen verheugt zich op menwedstrijd Exloo

🔴 Exloo
Francisca den Elzen kijkt uit naar de menwedstrijd die komend weekend rond het Hippisch Centrum Exloo wordt verreden. ,,We moeten voor grote wedstrijden vaak naar het Zuiden, mooi dat er in onze regio nu ook weer zo’n grote wedstrijd is.”

Den Elzen is in korte tijd een grote naam geworden in de paramensport. De menster uit Drouwenerveen is zelfs tweevoudig wereldkampioen. Dat was in 2016 en 2018. ,,Ik reed daarvoor onder het zadel, maar ik kreeg steeds meer last van mijn handicaps en ben toen naar het mennen overgestapt.”

Francisca den Elzen
Francisca den Elzen kijkt uit naar de wedstrijd in Exloo.
📸 Steven Stegen

Francisca komt uit in Grade II bij het paramennen. Ze heeft in haar rechter arm maar beperkte kracht en haar linker onderbeen is verlamd. Maar met minimale aanpassingen op haar marathonwagen kan ze zich meer dan uitstekend staande houden in deze tak van sport.

,,Het mooie is dat je heel intensief samen met je team bezig bent en je rijdt ook nog eens lekker buiten. Het is een hel leuke sport.”

Rond het Hippisch Centrum Exloo is de laatste weken hard gewerkt en de hindernissen die in de marathon zijn opgenomen liggen er prachtig bij. Als zaterdag de marathon wordt verreden is er ongetwijfeld weer veel publiek te vinden bij de waterpartij. Zondag is de afsluitende vaardigheidsproef.

🔴 Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net