IJsbrand Chardon wint onbedreigd de menwedstrijd Exloo

  • 31 maart 2019 19:31
door: redactie, 31 maart 2019 19:31

🔴 Exloo
De slotdag van de derde editie van de internationale menwedstrijd in Exloo leverde geen grote verschuivingen meer op in het klassement. IJsbrand Chardon won onbedreigd bij de vierspannen. Bij de paramenners gaf Francisca den Elzen de leiding niet meer uit handen.

IJsbrand Chardon liep bij de vaardigheid nog drie strafpunten op, maar voor de uitslag maakte dat niks uit. De veelvoudig wereldkampioen was ook met zijn nieuwe span een klasse apart. Met een totaal van 119.99 bleef Chardon Edwin van der Graaf en de Duitse Sebastian Hess ruimschoots voor.

Ijsbrand Chardon menwedstrijd Exloo
IJsbrand Chardon won onbedreigd de menwedstrijd Exloo.
📸 Steven Stegen

Antonie ter Harmsel schreef de rubriek voor tweespannen op zijn naam. Bij de enkelspannen won de Deense Mie Mosegaard Nielsen. Gjalt Jan Jansma zakte door zijn zesde stek in de kegeltjesproef terug naar de tweede plaats in het klassement.

De vierspannen pony’s werd gewonnen door Marijke Hammink, met ruim tien punten voorsprong op Edith Chardon. Jannes Kinds eindigde als derde. De Duitse Louise Hansen zegevierde bij de tweespannen pony’s en Tamara Pijl won bij de enkelspannen.


				
Francisca den Elzen

Francisca den Elzen na haar succesvolle marathon.
foto: Steven Stegen

Paramenners

Bij de paramenners leverde Francisca den Elzen een topprestatie. Ze won met haar pony Lars de drie onderdelen. De menster uit Drouwenerveen wist daardoor Jacques Poppen op eerbiedwaardige afstand te houden. Ingmar Veneman uit 2e Exlo├źrmond eindigde als derde.