archief
contact
+31 6 53239630

Marjan van der Jagt KNHS-kampi­oen in klas­se M1

🔴 ERMELO Het twee­de week­end van de KNHS Indoorkampioenschappen stond net als het eerste geheel in het teken van de dres­suur. De Drentse Marjan van der Jagt (Spier) werd M1-kampioen. 

🔴 Ermelo
Het twee­de week­end van de KNHS Indoorkampioenschappen stond net als het eerste geheel in het teken van de dres­suur. Vrijdag 8 maart was de strijd om de titels voor de L1, L2 en M1 paar­den. Zaterdag 9 maart kwamen de eerste pony’s in actie op de KNHS Indoor Kampioenschappen 2019. Marjan van der Jagt (Spier) werd M1-kampioen.

Marjan van der Jagt
Marjan van der Jagt werd met Jagers Irish Coffee (v. Bon Bravour) KNHS-kampi­oen klas­se M1.
📸 Ingrid Truijens

De erva­ren amazo­ne reed haar Jagers Irish Coffee naar een score van 70.944% en bleef daar­mee nipt voor Cynthia Eggenkamp met Iwardo A F en Dirk Jan van de Water met Fidelio. Die respec­tie­ve­lijk 70.778% en 69.889% scoor­den. „Mijn paard wil nog wel eens span­ning opbou­wen tussen de ande­re paar­den, dus ik was eigen­lijk best blij met mijn eerste start­plek. Toen was het nog lekker rustig”, vertel­de de kers­ver­se kampi­oe­ne, die als eerste in de baan moest.

In de klas­se L2 ging de KNHS titel naar de ook zeer erva­ren Saskia van Es. Zij reed de pas vijf­ja­ri­ge vos Jaccardo waar­mee ze vorig jaar al reser­ve kampi­oen werd in deze klas­se. „Het is een van de beste paar­den die ik op stal heb”, aldus Van Es. Kim Noordijk won het zilver op D’Joep en het brons ging naar Mara de Vries met Jalila DVB.

De pas 17-jari­ge Tom Verhoeven is de nieu­we kampi­oen in de klas­se L1. Tom zit nog een dag in de week op school en is daar­naast stal­rui­ter bij amazo­ne Kirsten Brouwer. Hij rijdt zijn troef Ichiban, gefokt door eige­na­res­se Kirsten Brouwer, nu onge­veer een jaar. „Ze was niet altijd makke­lijk, maar Ik heb nu echt een band met dit paard en dat maakt het heel speci­aal”, vertelt Tom stra­lend. Kim Koolen won op For Ferrero het zilver, gevolgd door Devenda Dijkstra met Hero.

Lindy Slagter mocht als eerste van de zater­dag de kampi­oens­ti­tel in ontvangst nemen. In de klas­se B, cate­go­rie A/B wist zij met 73,222% de hoog­ste score te rijden op haar pony Diamond’s Beau. Yelin Kayalar werd met met Heidepeel’s Constantijn gehul­digd als kampi­oe­ne in de klas­se B cat. C, met een gemid­del­de van 74,778% werd zij kampi­oen in de Divoza prijs klas­se B. 

Met maar liefst 77,278% heeft Kebie Raaijmakers met Pronk Stables Golden Boy de Pavo prijs cate­go­rie D/E gewon­nen in de klas­se B. Kebie is niet alleen actief in de dres­suur­sport ook in de spring­sport doet zij het erg goed. Op de twee­de plaats eindig­de Marilyn Roelofs met Poppings Soraya. 

Tess van den Hurk won de gouden medail­le met haar pony Prins Beatle in het L1 cate­go­rie AB. Vorig jaar was zij met deze pony ook al kampi­oen in de klas­se B.

Vol trots ston­den er twee jongens op het podi­um in de Felix Hippische Juristen prijs cate­go­rie C. De gere­den percen­ta­ges van de medail­le­win­naars lagen erg dicht bij elkaar, maar met een nipt verschil ging de winst naar Sebastiaan Faas met de pony Udo DMV. Nick van Hoorn was de twee­de man op het podi­um, hij bemach­tig­de het zilver met zijn pony Starlight. Met een heel klein verschil mocht Floor den Boer als enige dame op het podi­um het brons in ontvangst nemen.

Carlijn van Mensvoort kampioen

De kers­ver­se kampi­oe­ne Carlijn van Mensvoort straalt van oor tot oor wanneer zij de oran­je sjerp en medail­le ontvangt. Zij vorm­de samen met haar pony Deanston Emelwerth een mooie combi­na­tie en won de rubriek met 68,444%. De kampi­oe­ne uit Drenthe vertelt: „We hebben Dean nu 2 jaar en samen met mijn moeder zelf zadel­mak gemaakt en beleerd. Ik krijg les van Janneke Reinders en mijn moeder. Al deze mooie succes­sen zijn ook zeker te danken aan hun bege­lei­ding.” Diamond’s Dio onder Indy van de Beeten won het zilver en Lara van Gaal het brons.

In de klas­se M2 cat. D/E was de winnen­de proef voor Mery-Lou Moormann, zij reed een percen­ta­ge van 68,611% met haar pony Fernando B. De zilve­ren medail­le was voor Valerie Aaldering op haar pony De Goede Ree Now Or Nover. Ava Krause mocht met Jonkers’ Liam de bron­zen medail­le in ontvangst nemen. 

Tijdens de Hippiade in 2018 mocht de Drentse amazo­ne Kyra Hingstman met haar pony Job al het goud mee naar huis nemen, maar ook dit jaar was zij opnieuw de beste in de gecom­bi­neer­de klas­se M1/M2 cat. A/B. Kyra is met verschil­len­de pony’s actief in de paar­den­sport en vertelt: „Job heb ik inmid­dels 2,5 jaar en heeft mij al heel veel geleerd de afge­lo­pen jaren. Hij is inmid­dels mijn grote vriend! Met Job ben ik 2x Drents kampi­oen gewor­den en heb ik 1x brons op het NK gehaald. Afgelopen zomer ben ik zelfs Nederlands kampi­oen gewor­den.” Nina van Rooij won met Chico het zilver, gevolgd door. Kicky van Leeuwen met haar pony Puck.

🔴 Stegen.net | Knhs

KNHS-kampi­oen­schap 2019 klas­se M1
Goud Marjan van der Jagt (Beilen) — Jagers Irish Coffee (v. Bon Bravour), 70,944%
Zilver Cynthia Eggenkamp (Eemnes) — Iwardo A F (v. Dorado), 70,778%
Brons Dirk- Jan v.d. Water (Beesd) — Fidelio (v. Furst Romancier), 69,889%

Klasse L2
Goud Saskia van Es (Schaesberg) — Jaccardo (v. Desperado), 75,389%
Zilver Kim Noordijk (Werkendam) — D´Joep (v. Desperado), 70,444%
Brons Mara de Vries (Werkendam) — Jalila DVB (Vader Onbekend), 69,833%

Klasse L1
Goud Tom Verhoeven (Eemnes) — Ichiban (v. Desperado), 73,000%
Zilver Kim Koolen (Luyksgestel) — For Ferrero (v. For Romance), 69,444%
Brons Devenda Dijkstra (Nieuw- en Sint Joosland) — Hero (v. Johnson), 68,722%

Pony’s klas­se M2 cat. D/E
Goud Mery — Lou Moormann (De Koog) — Fernando B, 68,611%
Zilver Valerie Aaldering (Gorssel) — De Goede Ree Now Or Never, 66,000%
Brons Ava Krause (Roden) — Jonkers’ Liam, 65,556%

M1/M2 cat. A/B
Goud Kyra Hingstman (Beilen) — Job, 67,500%
Zilver Nina van Rooij (Den Dungen) — Chico, 66,833%
Brons Kicky van Leeuwen (Nieuw Vennep) — Puck, 65,222%

M1/M2 cat. C
Goud Bridget Lock (Druten) — Forest Gump, 69,500%
Zilver Flore Woerts (Franeker) — Igor, 67,333%
Brons Lemoni Dicker (Essen) — Lindenburgs Finn, 66,389%

M1 cat. D/E
Goud Sophie van der Steen (Erp) — Yellow Boy, 71,278%
Zilver Sytske de Jong (Akkrum) — Maurik’s Giorgio Armani, 66,111%
Brons Xena Krijnen (Loon op Zand) — Sörbys Bentley, 66,056%

L1 cat. A/B
Goud Tess van den Hurk (Gemonde) — Prins Beatle, 67,222%
Zilver Lisanne Backbier (Diessen) — Devon DH, 65,778%
Brons Annamarie Gommans (Sevenum) — Silver, 65,667%

L1 cat. C
Goud Sebastiaan Faas (Valkenburg) — Udo DMV, 66,944%
Zilver Nick van Doorn (Berlicum) — Starlight, 66,111%
Brons Floor den Boer (Ermelo) — Larizo, 66,056%

L1 cat. D/E
Goud Carlijn van Mensvoort (Emmer-Compascuum) — Deanston Emelwerth, 68,444%
Zilver Indy van de Beeten (Hierden) — Diamond’s Dio, 66,167%
Brons Lara van Gaal (Den Dungen) — Den Östrik’s Nio, 65,611%

B cat. A/B
Goud Lindy Slagter (Lichtenvoorde) — Diamond’s Beau, 73,222%
Zilver Fardou Bosma (Drachtstercompagnie) — Skittle, 70,000%
Brons Nika Verbeek (Roggel) — Mirna, 69,111%

B cat. C
Goud Yelin Kayalar (Hof van Twente) — Heidepeel’s Constantijn, 74,778%
Zilver Isabella Karajkovic (De Meern) — Dreamboy, 74,056%
Brons Sophie van Rooij (Merselo) — Willow Tree Garwyn, 72,111%

B cat. D/E
Goud Kebie Raaijmakers (Sint-Michielsgestel) — Pronk Stables Golden Boy, 77,278%
Zilver Marilyn Roelofs (Hellendoorn) — Poppings Soraya, 71,556%
Brons Jonne Liefhebber (Lexmond) — Golden Jack, 71,333%

gerelateerde berichten
Total
34
Share