Marjan van der Jagt KNHS-kampioen in klasse M1

Marjan van der Jagt KNHS-kampioen in klasse M1

10 maart 2019 14:00 Uit

Door KNHS
 
Leestijd: 5 minuten

🔴 Ermelo
Het tweede weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen stond net als het eerste geheel in het teken van de dressuur. Vrijdag 8 maart was de strijd om de titels voor de L1, L2 en M1 paarden. Zaterdag 9 maart kwamen de eerste pony’s in actie op de KNHS Indoor Kampioenschappen 2019. Marjan van der Jagt (Spier) werd M1-kampioen.

Marjan van der Jagt
Marjan van der Jagt werd met Jagers Irish Coffee (v. Bon Bravour) KNHS-kampioen klasse M1.
📸 Ingrid Truijens

De ervaren amazone reed haar Jagers Irish Coffee naar een score van 70.944% en bleef daarmee nipt voor Cynthia Eggenkamp met Iwardo A F en Dirk Jan van de Water met Fidelio. Die respectievelijk 70.778% en 69.889% scoorden. ,,Mijn paard wil nog wel eens spanning opbouwen tussen de andere paarden, dus ik was eigenlijk best blij met mijn eerste startplek. Toen was het nog lekker rustig”, vertelde de kersverse kampioene, die als eerste in de baan moest.

In de klasse L2 ging de KNHS titel naar de ook zeer ervaren Saskia van Es. Zij reed de pas vijfjarige vos Jaccardo waarmee ze vorig jaar al reserve kampioen werd in deze klasse. ,,Het is een van de beste paarden die ik op stal heb”, aldus Van Es. Kim Noordijk won het zilver op D’Joep en het brons ging naar Mara de Vries met Jalila DVB.

De pas 17-jarige Tom Verhoeven is de nieuwe kampioen in de klasse L1. Tom zit nog een dag in de week op school en is daarnaast stalruiter bij amazone Kirsten Brouwer. Hij rijdt zijn troef Ichiban, gefokt door eigenaresse Kirsten Brouwer, nu ongeveer een jaar. ,,Ze was niet altijd makkelijk, maar Ik heb nu echt een band met dit paard en dat maakt het heel speciaal”, vertelt Tom stralend. Kim Koolen won op For Ferrero het zilver, gevolgd door Devenda Dijkstra met Hero.

Lindy Slagter mocht als eerste van de zaterdag de kampioenstitel in ontvangst nemen. In de klasse B, categorie A/B wist zij met 73,222% de hoogste score te rijden op haar pony Diamond’s Beau. Yelin Kayalar werd met met Heidepeel’s Constantijn gehuldigd als kampioene in de klasse B cat. C, met een gemiddelde van 74,778% werd zij kampioen in de Divoza prijs klasse B.

Met maar liefst 77,278% heeft Kebie Raaijmakers met Pronk Stables Golden Boy de Pavo prijs categorie D/E gewonnen in de klasse B. Kebie is niet alleen actief in de dressuursport ook in de springsport doet zij het erg goed. Op de tweede plaats eindigde Marilyn Roelofs met Poppings Soraya.

Tess van den Hurk won de gouden medaille met haar pony Prins Beatle in het L1 categorie AB. Vorig jaar was zij met deze pony ook al kampioen in de klasse B.

Vol trots stonden er twee jongens op het podium in de Felix Hippische Juristen prijs categorie C. De gereden percentages van de medaillewinnaars lagen erg dicht bij elkaar, maar met een nipt verschil ging de winst naar Sebastiaan Faas met de pony Udo DMV. Nick van Hoorn was de tweede man op het podium, hij bemachtigde het zilver met zijn pony Starlight. Met een heel klein verschil mocht Floor den Boer als enige dame op het podium het brons in ontvangst nemen.

Carlijn van Mensvoort kampioen

De kersverse kampioene Carlijn van Mensvoort straalt van oor tot oor wanneer zij de oranje sjerp en medaille ontvangt. Zij vormde samen met haar pony Deanston Emelwerth een mooie combinatie en won de rubriek met 68,444%. De kampioene uit Drenthe vertelt: ,,We hebben Dean nu 2 jaar en samen met mijn moeder zelf zadelmak gemaakt en beleerd. Ik krijg les van Janneke Reinders en mijn moeder. Al deze mooie successen zijn ook zeker te danken aan hun begeleiding.” Diamond’s Dio onder Indy van de Beeten won het zilver en Lara van Gaal het brons.

In de klasse M2 cat. D/E was de winnende proef voor Mery-Lou Moormann, zij reed een percentage van 68,611% met haar pony Fernando B. De zilveren medaille was voor Valerie Aaldering op haar pony De Goede Ree Now Or Nover. Ava Krause mocht met Jonkers’ Liam de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Tijdens de Hippiade in 2018 mocht de Drentse amazone Kyra Hingstman met haar pony Job al het goud mee naar huis nemen, maar ook dit jaar was zij opnieuw de beste in de gecombineerde klasse M1/M2 cat. A/B. Kyra is met verschillende pony’s actief in de paardensport en vertelt: ,,Job heb ik inmiddels 2,5 jaar en heeft mij al heel veel geleerd de afgelopen jaren. Hij is inmiddels mijn grote vriend! Met Job ben ik 2x Drents kampioen geworden en heb ik 1x brons op het NK gehaald. Afgelopen zomer ben ik zelfs Nederlands kampioen geworden.” Nina van Rooij won met Chico het zilver, gevolgd door. Kicky van Leeuwen met haar pony Puck.

🔴 Stegen.net | Knhs

KNHS-kampioenschap 2019 klasse M1
Goud Marjan van der Jagt (Beilen) – Jagers Irish Coffee (v. Bon Bravour), 70,944%
Zilver Cynthia Eggenkamp (Eemnes) – Iwardo A F (v. Dorado), 70,778%
Brons Dirk- Jan v.d. Water (Beesd) – Fidelio (v. Furst Romancier), 69,889%

Klasse L2
Goud Saskia van Es (Schaesberg) – Jaccardo (v. Desperado), 75,389%
Zilver Kim Noordijk (Werkendam) – D´Joep (v. Desperado), 70,444%
Brons Mara de Vries (Werkendam) – Jalila DVB (Vader Onbekend), 69,833%

Klasse L1
Goud Tom Verhoeven (Eemnes) – Ichiban (v. Desperado), 73,000%
Zilver Kim Koolen (Luyksgestel) – For Ferrero (v. For Romance), 69,444%
Brons Devenda Dijkstra (Nieuw- en Sint Joosland) – Hero (v. Johnson), 68,722%

Pony’s klasse M2 cat. D/E
Goud Mery – Lou Moormann (De Koog) – Fernando B, 68,611%
Zilver Valerie Aaldering (Gorssel) – De Goede Ree Now Or Never, 66,000%
Brons Ava Krause (Roden) – Jonkers’ Liam, 65,556%

M1/M2 cat. A/B
Goud Kyra Hingstman (Beilen) – Job, 67,500%
Zilver Nina van Rooij (Den Dungen) – Chico, 66,833%
Brons Kicky van Leeuwen (Nieuw Vennep) – Puck, 65,222%

M1/M2 cat. C
Goud Bridget Lock (Druten) – Forest Gump, 69,500%
Zilver Flore Woerts (Franeker) – Igor, 67,333%
Brons Lemoni Dicker (Essen) – Lindenburgs Finn, 66,389%

M1 cat. D/E
Goud Sophie van der Steen (Erp) – Yellow Boy, 71,278%
Zilver Sytske de Jong (Akkrum) – Maurik’s Giorgio Armani, 66,111%
Brons Xena Krijnen (Loon op Zand) – Sörbys Bentley, 66,056%

L1 cat. A/B
Goud Tess van den Hurk (Gemonde) – Prins Beatle, 67,222%
Zilver Lisanne Backbier (Diessen) – Devon DH, 65,778%
Brons Annamarie Gommans (Sevenum) – Silver, 65,667%

L1 cat. C
Goud Sebastiaan Faas (Valkenburg) – Udo DMV, 66,944%
Zilver Nick van Doorn (Berlicum) – Starlight, 66,111%
Brons Floor den Boer (Ermelo) – Larizo, 66,056%

L1 cat. D/E
Goud Carlijn van Mensvoort (Emmer-Compascuum) – Deanston Emelwerth, 68,444%
Zilver Indy van de Beeten (Hierden) – Diamond’s Dio, 66,167%
Brons Lara van Gaal (Den Dungen) – Den Ă–strik’s Nio, 65,611%

B cat. A/B
Goud Lindy Slagter (Lichtenvoorde) – Diamond’s Beau, 73,222%
Zilver Fardou Bosma (Drachtstercompagnie) – Skittle, 70,000%
Brons Nika Verbeek (Roggel) – Mirna, 69,111%

B cat. C
Goud Yelin Kayalar (Hof van Twente) – Heidepeel’s Constantijn, 74,778%
Zilver Isabella Karajkovic (De Meern) – Dreamboy, 74,056%
Brons Sophie van Rooij (Merselo) – Willow Tree Garwyn, 72,111%

B cat. D/E
Goud Kebie Raaijmakers (Sint-Michielsgestel) – Pronk Stables Golden Boy, 77,278%
Zilver Marilyn Roelofs (Hellendoorn) – Poppings Soraya, 71,556%
Brons Jonne Liefhebber (Lexmond) – Golden Jack, 71,333%

Deel dit bericht