Marjan van der Jagt Drents kampioen M2-dressuur

  • 5 februari 2023 18:36
door: redactie, 5 februari 2023 18:36

📌 BRONNEGER – In manege De Rietweg zijn zater­dag de eerste Drentse titels bij de dressuur ver­deeld. Bij de paarden ging het om de klassen M1 en M2, met Mar­cella Berends en Mar­jan van der Jagt als kam­pioenen.

In het M2 mochten na de eerdere selectie vier com­binaties naar de finale in Bron­neger. De jury’s waren niet heel scheutig met de punten, maar de proef van Marjan van der Jagt (coverfoto) was over­duidelijk de beste.

Marjan van der Jagt werd met Zenith RS Drents kampioen M2-dressuur.

De amazone van de Drentse Hoog­landen kreeg voor haar op­treden met Zenith RS gemiddeld 64,500%, goed voor de Drentse titel.

Plaats twee was voor Floor Vos en Ma Jolie, met een gemiddelde van 60,500%. Op kleine afstand werd Marjan Hooge derde met Don Diny met 60,333%.

De titel in het M1 ging naar Marcella Berends en haar paard McGregor. Met een score van 66,667% nam de com­binatie van de Runde­ruiters ruim afstand van de con­currentie. Miriam Hollander pakte de tweede plaats met Milfonia (65,250%).

In het L2 was de Drentse titel voor Myrtle Meinen, die met Netflix W een prachtige score van 70,750% wist te behalen. Wendy Kuiken eindigde met Novian als tweede. Het L1 werd gewonnen door Floor Schevers met Nybrona, met even­eens een score net boven de 70%.

Bij de pony’s waren er titels voor Lorain Paas (L2 grote maat), Isa Sipkens (L2 cat. C) en Harmke Wesselink (L2 kleine maat).

📝 Stegen.net
📸 stegen.net