Marjan van der Jagt en Radetzky maken indruk tijdens Indoor Groningen

  • 3 januari 2016 10:47
door: Steven Stegen, 3 januari 2016 10:47

ZUIDBROEK | STEGEN.NET

Marjan van der Jagt deed zaterdag bij Indoor Groningen goede zaken. De amazone uit Spier won met Radetzky de klassieke proef in de Grand Prix en werd tweede in de kür. Die werd gewonnen door Lynne Maas met Zamora.
Marjan van der Jagt met Radetzky tijdens Indoor Groningen. foto: Steven Stegen

Marjan van der Jagt met Radetzky tijdens Indoor Groningen.
STEVEN STEGEN

In de gewone proef bouwde Marjan van der Jagt een royale voorsprong op met de aansprekende Radetzky (v. Houston). Ze zette met de vos een uitstekende, precies gereden en mooi afgewerkte proef neer. De drie juryleden beloonden het optreden met 72,13%.

Lynne Maas reed Zamora naar de tweede plaats. Ze kreeg in de klassieke proef een score van 69,77%. In de kür waren de rollen omgedraaid. Maas eiste daarin de overwinning op, terwijl Van der Jagt nu tweede werd.

Lichte tour
Vai Bruntink won verdiend de klassieke proef in de lichte tour. Ze stelde Chardonnay vakkundig voor. De vos ging met veel afdruk en houding door de proef en kreeg een mooie beloning: 69,97%. Daarmee hield Bruntink Dennis Ausma met Wonderboy DDH achter zich. Maar ook hier waren de rollen in de kür omgedraaid. Ausma won deze proef.

Vai Bruntink won met Chardonnay de klassieke proef in de lichte tour. foto: Steven Stegen

Vai Bruntink won met Chardonnay de klassieke proef in de lichte tour.
STEVEN STEGEN

Bruntink domineerde in de ZZ-zwaar. Met Pavo’s Ziggy Pop schreef ze beide proeven op haar naam. Wel kreeg ze vooral in de kür flinke tegenstand. Dagmar van ‘t Land werd met Finn op minimale afstand tweede.

Beelden van de prijsuitreiking lichte tour gewone proef

ZZ-licht
Voor de ZZ-licht stond alleen de kür op het programma en die werd met een mooie voorsprong gewonnen door Marit Slagter. De amazone van De Kanaalstreek kwam aan de start met Awaldie en kwam uit op een score van 71,333%.

Daarmee klopte ze Zoë Schipper, die met Venice op 70,667% eindigde. ,,Venice was een bommetje, maar ik ben super trots op wat we konden laten zien bij de eerste keer dat we de nieuwe kür reden.”