archief
contact
+31 6 53239630

Gerben Morsink leidt op NK-springen Mierlo

🔴 MIERLO Na de eerste dag van het NK-springen gaat Gerben Morsink aan de leiding in het klassement. De nummer twee van vorig seizoen pakte met Navarone de overwinning in het jachtparcours.
Het wedstrijdterrein van het NK springen Mierlo.
Het wedstrijdterrein van het NK-springen Mierlo.

🔴 Mierlo
Na de eerste dag van het NK-springen gaat Gerben Morsink aan de leiding in het klassement. De nummer twee van vorig seizoen pakte met Navarone de overwinning in het jachtparcours.

Tweede is voorlopig Frank Schuttert met Lyonel. Schuttert rijdt voor de stal van Jos Lansink, nog steeds recordhouder met acht nationale titels. Schuttert won in 2016 en 2018. Johnny Pals is met Fernando voorlopig derde.

Met nog twee onderdelen te gaan, de finale is zondag, zijn de verschillen in de top van het klassement minimaal. Ook Jeroen Dubbeldam, die onlangs afscheid nam van zijn toppaard Zenith, is nog volop in de strijd. De olympisch kampioen van 2000 staat met Eldorado zesde.

Minder sterk bezet

Het NK lijkt minder sterk bezet dan in het verleden. De beste combinaties ontbreken. Bondscoach Rob Ehrens: ,,Er staan zo veel lucratieve 5 sterrenwedstrijden op het programma. Daar valt heel veel geld te verdienen. De verleiding voor ruiters om daar de voorkeur aan te geven is groot. Ik heb daar wel begrip voor. Men moet met de tijd mee.”

Dat ruiters als Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager niet in Mierlo zijn, kan Ehrens begrijpen. Hij ziet het ook niet als het grootste probleem. ,,We praten over combinaties die ik zeer goed ken. Ik weet wat ik aan deze mensen heb. Het voordeel van het NK is dat ik zie hoe paarden de winter zijn uit gekomen. Soms ontdek ik een onverwacht talent. Daar kan ik wat mee voor de planning voor de komende maanden.”

De bondscoach staat voor een serieuze opgave, want Oranje hoopt uiteraard te kunnen scoren op het EK-springen dat deze zomer in Rotterdam wordt verreden.

🔴 Stegen.net | Knhs

Total
28
Shares
0 deel
0 deel
28 deel
0 Tweet
0 deel