NK-springen: Frank Schuttert wint tweede onderdeel, Gerben Morsink behoudt leiding

  • 27 april 2019 10:27

door: redactie, 27 april 2019 10:27

🔴 Mierlo
Frank Schuttert won vrijdag met Lyonel het tweede onderdeel bij het NK-springen in Mierlo. Gerben Morsink werd tiende met Navarone en houdt daarmee de leiding in het klassement, al zijn de verschillen minimaal.

Schuttert werd al tweede in de openingswedstrijd en behoudt daarmee zicht op het prolongeren van de Nederlandse titel bij de senioren, al zijn de verschillen maar minimaal en heeft Morsink vooralsnog de beste papieren.

In de wedstrijd van vrijdag zette Schuttert een knappe tijd van 68.54 neer, aanzienlijk sneller dan de nummer twee Johnny Pals en Fernando BH (v. For Pleasure) en Aniek Diks, die met Huros Winston Jumper derde werd.

Frank Schuttert staat nu tweede in het klassement, met slechts 0.57 strafpunt achterstand op Morsink. ,,Dat was ook waar ik voor ging”, vertelt hij. ,,Het ging me niet om de dagprijs. Ik ben blij met wat Lyonel hier tot nu toe laat zien. Ik heb het paard nog niet zo lang. In januari heb ik hem voor het eerst in Amsterdam in wat lichtere rubrieken gestart. Hij geeft een super gevoel.”

Tussenstand NK-springen na twee onderdelen

1. Gerben Morsink, Navarone Z, 0.00
2. Frank Schuttert, Lyonel, 0.57
3. Johnny Pals, Fernando BH, 0.82
4. Doron Kuipers, Charley, 1.14
5. e.a. Leopold van Asten, VDL Groep Miss Untouchable, 1.23
5. e.a. Jeroen Dubbeldam, Roelofsen Horse Trucks Eldora, 1.23