Isabell Werth onbedreigd naar zege in wereldbeker Jumping Amsterdam

Share
 • 28 januari 2017 17:55

door: redactie, 28 januari 2017 17:55

terdam | STEGEN.NET | KNHS | DPA

Isabell Werth won zaterdagmiddag bij Jumping Amsterdam onbedreigd de wereldbeker kür op muziek. De ervaren Duitse was net als in de Grand Prix de beste met Weihegold (Don Schufro x Sandro Hit).

Het was voor de 47-jarige Werth de derde overwinning in dit seizoen. Eerder won ze met de merrie al de wereldbekers in Lyon en Stuttgart. Daarmee neemt de amazone uit Rheinberg oko gelijk de leiding in het klassement.

wereldbeker Jumping Amsterdam. Isabell Werth Weihegold

Isabell Werth rijdt met Weihegold de ereronde bij Jumping Amsterdam.
FOTO: FEI | Arnd Bronkhorst

In de sfeervolle RAI kwam Werth tot de winnende score van 90.72%. Daarmee zette ze Carl Hester met de KWPN’er Nip Tuck (83.325%) en Patrick Kittel met Deja (80.269%) op ruime achterstand.

Gal beste Nederlander
Beste Nederlander was Edward Gal uit Oosterbeek. Hij werd met zijn hengst Glock’s Voice vierde, net als vrijdag tijdens de Grand Prix (80.245%). En daar kon hij prima mee leven.
,,Op het einde met het halthouden maakte hij een bok, maar verder was Glock’s Voice gewoon heel goed. Hij was meer opwaarts in de galop en dan is zijn houding en zijn front ook mooier.”

In de tussenstand van de wereldbeker staat Gal nu voorlopig dertiende. ,,Ik zal zeker starten bij Indoor Brabant en misschien nog in Gothenburg om me te plaatsen voor de finale. Als dat lukt, dan zal ik ook zeker rijden in Omaha.”

Hans Peter Minderhoud, de partner van Gal, is als titelverdediger zeker van deelname aan de wereldbekerfinale in Amerika. Na een tweede plaats vrijdag op de Grand Prix eindigde hij zaterdag als vijfde op de kür op muziek (79,610).

Visitekaartje
Met vijf Nederlandse combinaties bij de beste acht in de wedstrijd gaf de Nederlandse dressuursport zijn visitekaartje af. ,,Er zit genoeg aan te komen. Mijn ruiters hebben heel goed gereden en we hebben hele goede paarden. Hier kunnen we mee verder”, aldus bondscoach Rien van der Schaft.

 • Uitslag FEI Wereldbeker dressuur Amsterdam 2017
  1. Isabell Werth (Dui) Weihegold (v.Don Schufro), 90,820%
  2. Carl Hester (GBR), Nip Tuck (v.Don Ruto), 83,325%
  3. Patrick Kitttel (Zwe), Deja (v.Silvano), 80,269%
  4. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Voice (v.De Niro), 80,245%
  5. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’s Flirt (v.Florestan I), 79,610%
  6. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Apache (v.UB 40), 78,016%
  7. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel), Cennin (v.Vivaldi), 77,649%
  8. Patrick van der Meer (Naaldwijk), Zippo (v.Rousseau), 75,320%