Home » Isabell Werth wint finale wereldbeker dressuur, Madeleine Witte verrassend vijfde
dressuur

Isabell Werth wint finale wereldbeker dressuur, Madeleine Witte verrassend vijfde

Omaha | STEGEN.NET | KNHS | DPA

Madeleine Witte-Vrees was verrassend de beste Nederlander in de finale van de wereldbeker dressuur. De amazone uit Schijndel behaalde met de hengst Cennin een mooie vijfde plaats in haar eerste finale. ,,Ik ben ontzettend trots, wat is het toch een wereldpaard!”, aldus de Brabantse.
finale wereldbeker dressuur. Isabell Werth laat de champagne vloeien na haar overwinning. Carl Hester (derde) houdt het niet droog. foto: FEI | Cara Grimshaw
Isabell Werth laat de champagne vloeien na haar overwinning. Carl Hester (derde) houdt het niet droog.
FOTO: FEI | Cara Grimshaw

Dat de overwinning voor 9.000 toeschouwers naar Isabell Werth en de merrie Weihegold ging was allerminst verrassend. De 47-jarige Duitse amazone won voor de derde keer in haar imposante carrière de finale van de wereldbeker. De eerste was 25 jaar geleden in Gothenburg met Fabiënne, in 2007 won ze met Warum Nicht in Las Vegas. Nu trok Weihegold de kar, met een score van 90,704%.

De tweede plaats was voor de Amerikaanse Laura Graves met de KWPN’er Verdades (v. Florett As), met een score van 85,307%. Carl Hester werd met Nip Tuck (KWPN v. Don Ruto) derde. Daarna volgde de Ierse Judy Reynolds met Vancouver K (v. Jazz).

‘Fantastisch paard’
Wereldbeker debutante Madeleine Witte-Vrees kwam tot een score van 79,046% met de 10-jarige hengst Cennin (Vivaldi x Donnerhall), goed voor de vijfde plaats. De amazone was opgetogen. ,,Cennin is een fantastisch paard met een gouden karakter. Dit was mijn eerste grote internationale kampioenschap. Dat het dan lukt om in de top vijf te eindigen is fantastisch. Ik weet dat Cennin een van de beste paarden ter wereld is en dat heeft hij hier ook echt bewezen. En ik vind dat niet alleen, ik hoor hier heel veel trainers en anderen die er ook zo over denken.”

Edward Gal, die in 2010 in Las Vegas de wereldbeker won, moest na de vierde plaats in de Grand Prix op donderdag twee plaatsen toegeven in de finale. Hij behaalde met Glock’s Voice 78,921%. ,,Het eerste stuk van de proef ging fijn. We kregen echter een hapering in de pirouette. Dat rekende de jury ons zwaar aan. Zonder die foutjes had ik ook ruim boven de 80 procent kunnen scoren.”

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net