Jumping Amsterdam: Isabell Werth met Weihegold naar winst in wereldbeker

Share
  • 30 januari 2016 17:30

door: redactie, 30 januari 2016 17:30

AMSTERDAM | STEGEN.NET | NOS
De wereldbeker dressuur is tijdens Jumping Amsterdam gewonnen door Isabell Werth. Ze wist met de van haar leerling Beatrice Buchwald geleende merrie Weihegold (v. Don Schufro) de jury het meest aan te spreken.

Isabell Werth won met Weihegold de wereldbeker dressuur tijdens Jumping Amsterdam. foto: FEI | Arnd Bronkhorst

Isabell Werth won met Weihegold de wereldbeker dressuur tijdens Jumping Amsterdam.
FEI | ARND BRONKHORST

De Duitse combinatie, voor het eerst op internationaal niveau, scoorde 83,450%. Werth koos voor een oude kür, die haar dus de zege bracht in de RAI. Haar landgenote Jessica von Bredow kwam met een persoonlijk record van 83,250% met de KWPN’er Unee Bb (v. Gribaldi) nog het dichtst in de buurt.

Beste Nederlander
Diederik van Silfhout was de beste Nederlander. Hij eindigde met Arlando N.O.P. (v. Paddox) op de derde plaats met 82,750%. Hans Peter Minderhoud, eerder de beste in Stockholm, kwam niet verder dan de vijfde plaats. Edward Gal, winnaar in Odense, eindigde als zesde.

Emmelie Scholtens, die debuteerde in de wereldbeker kür, werd met de KWPN-hengst Apache (UB 40 x Krack C) fraai tiende in het veld van 15 deelnemers.

Patrik Kittel gaat aan kop in het WB-klassement. Hij eindigde in Amsterdam op de zevende plek met de hengst Watermill Scandic.

Uitslag vind je hier