archief
contact
+31 6 53239630

Richard Spooner winnaar Global Champions Tour Monaco

MONTE CARLO – De Global Champions Tour trekt normaliter een sterk deelnemersveld, maar in het staatje Monaco had de reeks last van de concurrentie van Aken. In de barrage ging het tussen drie combinaties, waarvan Richard Spooner de zege pakte.
Global Champions Tour Monaco
De hoofdrolspelers in Monaco, met winnaar Richard Spooner in het midden. ©Stefano Grasso

De zesde etappe van de Global Champions Tour is in Monaco gewonnen door de Amerikaan Richard Spooner. De 42-jarige ruiter zegevierde met zijn Holsteiner ruin Cristallo (v. Caretino).

Global Champions Tour Monaco
De hoofdrolspelers in Monaco, met winnaar Richard Spooner in het midden. ©Stefano Grasso

De wedstrijd in Monaco had nogal te leiden onder de concurrentie van Aken. In de barrage ging het tussen drie combinaties. Spooner reed nogmaals foutloos in 40,39 en werd daarmee opnieuw winnaar in het vorstendom. Hij won ook al in 2008 en 2009.

De tweede prijs ging naar de Brit William Funnell, die met Billy Congo een springfout incasseerde in een wel snellere tijd van 34,43. De derde plaats ging naar Edwina Tops-Alexander, die met Guccio goed op weg was in de barrage, maar een weigering en daardoor ook tijdsoverschriding opliep.

Laura Kraut blijft in de tussenstand van de Global Champions Tour aan de leiding. De Amerikaanse weet Christian Ahlmann en Edwina Tops-Alexander achter zich.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel