Age Flapper de beste in finale CH De Wijk

Share
  • 12 juni 2019 13:40

door: redactie, 12 juni 2019 13:40

🔴 De Wijk
Age Flapper was bij het CH De Wijk in blakende vorm. Hij won met Fybalia het Z twee fasen en zegevierde met Hurricane (v. Insshallah de Muze) in de afsluitende Grote Prijs. Lennard de Boer had daarbij het nakijken met Falanita.

Age Flapper Hurricane
Age Flapper met Hurricane (archieffoto)
📸 Steven Stegen

Ondanks de stevige concurrentie van CH Eext en Outdoor Wierden trok het CH De Wijk, traditioneel op gras, toch een prima deelnemersveld, met ook grote namen als Albert Zoer, Michael Greeve en Lennard de Boer.

Toch was de hoofdrol weggelegd voor Age Flapper. De Friese ruiter maakte indruk in de Z/ZZ-finale. Met Hurricane ronde hij het barrageparcours foutloos af in precies 37 seconden. Daar kon geen van de negen tegenstanders in de barrage ook maar bij in de buurt komen.

Lennard de Boer stuurde de geweldig springende Falanita(v. Corland) naar de tweede plaats. De plaatselijk favoriet klaarde de klus in 39.32 seconden. De derde plaats ging naar Roy Weel met Hunter (v. Harley VDL), die foutloos bleef in41.78.

Albert Zoer miste de barrage door een foutje met Freedom in het basisparcours. Eerder op de dag won de combinatie uit Echten wel het ZZ twee fasen. Wim Pomp eindigde met Ga la Vie als tweede.


Uitslag Grote Prijs CH De Wijk 2019
1. Age Flapper, Hurricane, 0-37.00
2. Lennard de Boer, Falanita, 0-39.32
3. Roy Weel, Hunter, 0-41.78