Lennard de Boer de beste in Grote Prijs Outdoor Zuidwolde

Share
  • 15 mei 2017 09:34

door: redactie, 15 mei 2017 09:34

Veeningen | STEGEN.NET

Lennard de Boer schreef zaterdag bij de eerste editie van Outdoor Zuidwolde op de terreinen van Jan Broek de Grote Prijs op zijn naam. De ruiter uit De Wijk won de sterk bezette 1.40-rubriek met VDL Edgar M (v. Arezzo VDL).

Lennard de Boer met VDL Edgar M.

Lennard de Boer won met VDL Edgar M de Grote Prijs van Outdoor Zuidwolde (archieffoto).
FOTO: Steven Stegen

De verhuizing van het voormalige CH Zuidwolde naar het wedstrijdterrein van CH De Wolden en het veranderen van de naam in Outdoor Zuidwolde hebben het evenement duidelijk goed gedaan. De belangstelling was overweldigend. Zo kwamen voor de 1.40-rubriek een kleine 70 combinaties in de grote baan.

Samantha Bos eindigde met Beasley G. op de vijfde plaats.

Samantha Bos eindigde met Beasley G. op de vijfde plaats.
FOTO: Steven Stegen

Gezien de grote deelname was het logisch dat parcoursbouwer Sjack Meuleman de opgave niet te makkelijk maakte. Uiteindelijk wisten 14 combinaties zich voor de barrage te plaatsen. Winnaar Lennard de Boer moest al vroeg in de barrage een tijd neerzetten en slaagde daar heel goed in met de groot galopperende VDL Arezzo M. De tijd van 36.02 werd door niemand meer verbeterd.

Michael Greeve kwam met een tijd van 36.54 nog het meest in de buurt, maar hij kreeg met Emir R (v. Colman) een foutje en belandde daarmee op de zesde plaats. Daan van Geel mocht de tweede plaats in ontvangst nemen. De ruiter uit Gees zette met Djam (v. Canturano) een mooie rit neer in 36.13. Rianne Nalis maakte het podium compleet. Zij stuurde Cendy VDP naar de derde plaats.

Albert Zoer
Eerder op de dag schreef Albert Zoer de enorme rubriek twee fasen klasse ZZ op zijn naam. Met de schimmel Edorette dook Zoer als enige onder de 30 seconden in de tweede fase. Lennard de Boer deed ook in deze rubriek goede zaken door met Falanita als tweede te eindigen. Het ZZ-klassiek van donderdag kwam op naam van Nick van den Broek met Bosch Blue HBC (v. Cantos). Albert Zoer bewees ook hier zijn vorm met zijn mooie tweede plaats met Formidable (v. Clearway).

Uitslag Grote Prijs Outdoor Zuidwolde 2017

ruiter paard
1. Lennard de Boer

VDL Edgar M
v. Arezzo VDL
0-36.02
2. Daan van Geel

Djam
v. Canturano
0-36.13
3. Rianne Nalis

Cendy VDP
v. Triomphe De Muze
0-37.36
4. Piet Raijmakers jr.

Hypericum C.
v. Darco
0-40.04
5. Samantha Bos

Beasley G.
v. Quasimodo Z
0-40.35