archief
contact
+31 6 53239630

Brazilië wint Nations Cup CSI Twente, Oranje tweede

🔴 GEESTEREN De Brazilianen dansten zondag de samba op het zonovergoten CSI Twente. Ze wonnen alle drie internationale springrubrieken, inclusief de Nations Cup.
De winnende Brazilaanse springruiters bij de huldiging op het CSI Twente.
📸 CSI Twente | Digishots

🔴 Geesteren
De Brazilianen dansten zondag de samba op het zonovergoten Erve Maathuis in Geesteren. Ze wonnen alle drie internationale springrubrieken op de slotdag van het CHIO5 Twente. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk de zege in de vierde ronde van de strijd om de Longines FEI Nations Cup, waarin Oranje de tweede plaats opeiste.

Marlon Modolo Zanotelli met Sirene de la Motte, Felipe Amaral met Germanico T, Pedro Junqueira Muylart met C’est Dorijke en Pedro Veniss met Quabri de L Isle hielden de schade in beide omlopen beperkt tot vier strafpunten. Nederland stelde er in beide rondes het dubbele aantal tegenover.

De winnende Brazilaanse springruiters bij de huldiging op het CSI Twente.
📸 CSI Twente | Digishots

Maikel van der Vleuten leverde met de elfjarige schimmelmerrie Dana Blue (v. Mr. Blue) na een springfout in de eerste manche een foutloze tweede af. Willem Greve miste met de twaalfjarige donkerbruine merrie Zypria S wat fortuin in de eerste rit bij twee springfouten en herstelde zich met vier strafpunten in de tweede.

Marc Houtzager begon foutloos met de twaalf jaar oude bruine ruin Sterrehof’s Calimero en leek ook bij zijn tweede optreden zonder averij aan de finish te komen. Maar tergend laat viel de laatste balk alsnog. Jur Vrieling startte met een balk op de dertienjarige VDL Glasgow van het Merelsnest. Hij maakte de tweede omloop, die overigens voor het resultaat al niet meer van belang was, niet af.

De strijd was toen al beslist omdat de Brazilianen alleen Muylart nog een fout zagen maken. Amaral eindigde daarmee als enige ruiter met twee nulrondjes.

Niet ontevreden

Bondscoach Rob Ehrens kon uiteindelijk met het resultaat van Team NL niet ontevreden zijn. ,,We hebben verloren van zeer sterke Brazilianen. Dit was op dit moment de voor ons sterkst mogelijke ploeg. In eigen land tweede worden is goed. Dat is ook wel eens anders geweest”, lachte Ehrens.

Hoewel Nederland de Brazilianen niet meer kon achterhalen, kwam Jur Vrieling toch sportief het volle stadion binnen gereden. “In eigen land moet je gewoon rijden. De druk van het moeten was er wel een beetje af. De focus is dan vanzelf wat minder. Maar de eerste ronde liep prima.”

Total
52
Shares
0 deel
0 deel
52 deel
0 Tweet
0 deel