archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse springruiters vijfde in Nations Cup Sopot

🔴 SOPOT De springruiters van TeamNL zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats geĆ«indigd in de FEI Longines Nations Cup in het Poolse Sopot. De Belgen wonnen de wedstrijd na barrage van het Ierse team.

🔴 Sopot
De springruiters van TeamNL zijn na een superieure foutloze eerste manche uiteindelijke op de vijfde plaats geƫindigd in de FEI Longines Nations Cup in het Poolse Sopot. De Belgen wonnen de wedstrijd na barrage van het Ierse team.

Volgende week rijden de ruiters in hun Oranje-rijjassen de Landenwedstrijd op eigen bodem in Geesteren. ,,We reden een hele goede eerste ronde, jammer dat we er in de tweede niet een foutloze bij haddenā€, concludeert bondscoach Ehrens.

Met drie foutloze ronden in de eerste manche van de FEI Longines Nations Cup van Sopot (Polen) nam het springruiterteam van bondscoach Rob Ehrens overtuigend de leiding, al was de voorsprong op Frankrijk, Ierland en Belgiƫ slechts ƩƩn springfout. Ierland en Belgiƫ streden in de barrage om de winst, nadat alle vier Nederlandse ruiters in de tweede omloop een foutje maakten.

Daarmee eindigde Oranje op de vijfde plaats in hun openingswedstrijd, de derde van de reeks, van de FEI Longines Nations Cup series in de 1e West-Europese divisie.

Bondscoach Rob Ehrens: ,,We reden echt een heel goede eerste ronde. Ook in de tweede ronde sprongen de paarden heel goed, maar kregen we twee keer een fout op de sloot en maakte de merrie van Willem Greve een fout op de laatste hindernis. Dat zijn zure foutjes. Het is jammer dat we in de tweede omloop niet een foutloos rondje erbij hadden. Dan zak je zo van de eerste naar de vijfde plaats. Op dit niveau ligt het gewoon heel dicht bij elkaar.ā€

🔴 Stegen.net | Knhs

Total
58
Shares
0 deel
0 deel
58 deel
0 Tweet
0 deel