Italiaan Gianni Govoni op dreef bij CSI Twente

Share
  • 19 juni 2019 19:49

door: Willem Pfeiffer, 19 juni 2019 19:49

🔴 Geesteren
Gianni Govoni voelt zich al jaren prima op zijn gemak op het Erve Maathuis in Geesteren. Hij onderstreepte het woensdag nog eens met de overwinning in de strijd om de Aeres MBO Barneveld Prijs over 1,40 meter op tijd in de Big Tour van het CSI2 Twente.

De Italiaan won in 2003 de Grote Prijs van Twente in Geesteren met Loro Piana Havinia en keert sindsdien bijna jaarlijks terug bij het CSI Twente. Al diverse keren ging hij met een rubriekszege naar huis en niet voor het eerst deed hij dat woensdag in een proef op snelheid. Tegen zijn winnende chrono van 60,73 met de tienjarige bruine ruin Elcapone M (v. Baloubet du Rouet) was geen concurrent opgewassen.

Gianni Govoni CSI Twente
Gianni Govoni voelt zich al jaren prima op zijn gemak op het Erve Maathuis in Geesteren. Hij won woensdag het 1,40 meter.
📸 CSI Twente

Alleen de Jordaniër Ahmed Mansour waagde met de eveneens tienjarige bruine merrie Estoril de Cardag een poging, die Govoni nog enigszins kon bedreigen. Maar met 61,11 seconde gaf hij toch 0,38 seconde toe op de Italiaan.

Marleen Meijer derde

Twee Nederlandse amazones sloten aan op royalere afstand. Marleen Meijer eindigde met haar veertien jaar oude bruine merrie Abrinosa (v. Emilion) als derde en bleef daarmee Ellen Zwijnenberg met haar dertien jaar oude bruine ruin Boncetto (v. Concetto Famos) voor. Albert Zoer sloot de zwaarste proef van woensdag als zevende af met de negenjarige schimmelhengst Freedom (v. Larino).

Ook in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour meldde Ellen Zwijnenberg zich bij de eersten in de uitslag. Met Funny Girl moest ze met een marge van slechts 0,08 seconde echter haar meerdere erkennen in Amber Meyer op Feline HBC. Rob Schipper mocht zich met Famke als derde melden voorde prijsuitreiking.

Hessel Hoekstra werd vijfde met Cool Boy, Bas van der Aa zesde met Cartoon HL, Amanda Slagter negende met en Albert Zoer tiende met Formidable.

De rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Small Tour om de Rob van Boxtel Prijs ging naar Bas Moerings met zijn zeven jaar jonge bruine merrie Hardesther (v. Kannan). Lokaal favoriet Eric ten Cate had met de achtjarige schimmelmerrie Grace Emine W 0,82 seconde meer nodig. Alessandra Fuzzi finishte met Grazia Z als derde.

Job Oldenziel voerde met Goldfee een trio Nederlanders aan in de strijd om de vierde plaats. Achter hem eindigden Pim Mulder met Hazelhorst I en Amanda Slagter met Candy Crush als vijfde en zesde. Fabiënne Roelofsen reed Dolce Vita naar de tiende positie.

Jarno van Erp trok de zege naar zich toe in de rubriek om de Stal Het Oosterbrok Prijs over 1,30 meter op tijd voor het CSI1. Met zijn negenjarige vosruin Flying Boy (v. Al Capone) was hij de rapste van het veld.

Daan van Geel werd op bijna anderhalve seconde tweede met de ook negen jaar oude bruine ruin Fernando (v. Ukato) en Emiel Richter volgde hem op de voet met de veertienjarige bruine merrie Sundance (v. Padinus). De vierde tot en met zesde plek werden bezet door achtereenvolgens Job Oldenziel met Good Luck, Jan Schuttert met Good Farming HS en Bas van der Aa met E. Guriël.

Ellen Zwijnenberg reed overtuigend naar de overwinning in de strijd om de Equifirst Prijs over 1,20 meter op tijd. Met haar tien jaar oude donkerbruine merrie Etcetera (v. Camute) bleef ze Valerie van Kesteren met de even oude donkerbruine merrie Eberlina (v. Lexicon) 1,04 seconde voor. Pascalle Lienesch eiste met de zevenjarige bruine merrie Hauranta DD knap de derde positie op, voor Eline Moerings met Bardesther en Leontine Bruin met Florida.

Ook de posities zeven tot en met tien werden bezet door Nederlandse combinaties. Dat waren Hanna de Vries met Numero’s Diamond, Jan Schuttert met Gestelle M, Marjolein Heuvelmans met Darina S en Sjaak Sleiderink met Iron Man.