Vernieuwing en traditie op 39e CSI Twente in Geesteren

Share
  • 13 juni 2013 17:33

door: redactie, 13 juni 2013 17:33

Het CSI Twente blijft bij de 39ste editie van het evenement trouw aan de traditie die het internationale concours op het Erve Maathuis in het Twentse Geesteren de afgelopen tientallen jaren sterk maakte, maar heeft tegelijk oog voor vernieuwingsdrang. Deelnemers en bezoekers mogen zich tijdens het evenement, dat van donderdag 4 tot en met zondag juli op de agenda staat, verheugen op sterk verlaagde toegangsprijzen, een bijzonder gevarieerd programma en een goed gevulde prijzenpot.

Zo staat van vrijdag tot en met zondag voor de winnaar van de belangrijkste internationale rubrieken steeds een fraaie Mercedes klaar. De organisatie heeft tevens besloten de ´kleine´ Grote Prijs van het CSI2 al op zaterdagavond te laten verrijden. Een dag eerder is er tijdens de Twentse avond op het hoofdterrein volop ruimte voor de regionale ruitertop in de klassen M, Z en ZZ.

Een blik op het terrein van het CSI Geesteren.

Een blik op het terrein van het CSI Geesteren.

Aan de accommodatie is sinds de vorige jaargang van het CSI Twente flink gesleuteld. De terreinen 2 en 3 zijn opgedeeld en hebben een gloednieuwe eb- en vloedbodem gekregen, compleet met de daarbij behorende infrastructuur. Daarop kan de paardensport zich in alle facetten presenteren. Om het hele terrein is een liefst zes meter brede verharde rondweg aangelegd, een stevige verbetering ten opzichte van voorgaande jaren toen regen de accommodatie nog wel eens dwars wilde zitten.

De overdekte tribune aan de lange zijde van het stadion keert terug in Geesteren. Verder is fors ingezet op het strodorp, dat liefst honderd exposanten krijgt en waar een groot Grand Café wordt ingericht. Bestuurslid Rob Maathuis: ,,Voor ons is het toegankelijker maken van de paardensport een absoluut speerpunt. Ook daarom hebben we de prijzen voor entreebewijzen behoorlijk omlaag geschroefd.”