CSI Twente in Geesteren wordt zesdaags evenement

Share
  • 13 maart 2014 22:34

door: redactie, 13 maart 2014 22:34

GEESTEREN | STEGEN.NET | HIPPISCH TWENTE

De 40e editie van het CSI Twente wordt twee dagen langer, zo maakte de organisatie donderdag bekend. Op het Erve Maathuis in Geesteren wordt van dinsdag 24 tot en met zondag 29 juni een uiterst breed hippisch podium geboden.
CSI Twente

Een blik op de piste van het CSI Twente, dat dit jaar zes dagen zal duren. Zo komt er een speciale dressuurdag op de terreinen van Erve Maathuis.
FOTO: CSI TWENTE


Zo is er ruimte voor topsport (Gold League), talentontwikkeling (Silver League), breedtesport (klassen B t/m ZZ), fokkerij (Centrale Keuring KWPN Overijssel, Pavo-cup dressuur), jonge paardenrubrieken (4- en 5-jarige springpaarden), handel (verkooppresentaties onder auspiciën van het KWPN Overijssel), pony’s (Strijd der Provinciën en nationale rubrieken) en dressuur (nationaal).

Nationale dressuurdag
De uitbreiding van het programma naar zes dagen hangt samen met de toekomstvisie van het CSI om een integraal platform te vormen voor de hippische sector, waar verschillende doelgroepen en disciplines bij elkaar komen en gezamenlijk synergie-effecten genereren.

Voor het eerst zal op dinsdag 24 juni een nationale dressuurdag worden opgezet. Wedstrijden in de categorieën ZZ-Z, Prix St. Georges en Intermediair worden afgewerkt in twee all weather-pistes. De beste combinaties kwalificeren zich bovendien voor een kür op muziek in de hoofdpiste, die op woensdag wordt verreden ter opluistering van een nieuwe Fashion Night.

In verband met het grote aantal aanvragen bij de landelijke rubrieken is besloten extra startgelegenheid te creëren, zodat deze wedstrijden nu voor het eerst ook opengesteld zijn voor deelnemers uit heel Nederland. Op woensdag start het programma voor de breedtesport met de klassen B, L en M.

Pony’s
Ook aan de pony’s wordt ruim baan gegeven. Na het succes van de eerste Strijd der ProvinciĂ«n vorig jaar – een gezamenlijk initiatief van AOC De Groene Welle, de KNHS en CSI Twente – krijgen ponyruiters uit heel Nederland nu op zaterdag en zondag een aantrekkelijk programma geboden.