Home » Jil-Mariëlle Becks wint Grand Prix dressuur Exloo
dressuur

Jil-Mariëlle Becks wint Grand Prix dressuur Exloo

🔴 Exloo
De Grand Prix bij het internationale CDI Exloo werd zaterdagmiddag een Duits onderonsje. Jil-Mariëlle Becks schreef de wedstrijd op haar naam, terwijl haar beroemde landgenote Helen Langehanenberg als tweede eindigde.

Jil-Mariëlle Becks
Jil-Mariëlle Becks won met Damon’s Satelite de Grand Prix in Exloo.
📸 Steven Stegen

In Exloo komt deze dagen een mooi deelnemersveld aan de start, maar in de Grand Prix verscheen maar één Nederlandse combinatie aan de start: Lucie Louws. Zij weerde zich goed en werd met haar vierde plaats met Evito (v. Sir Oldenburg) zeker niet over gewaardeerd. De hoogbenige Evito liet zich goed zien, liep met afdruk, zette goeie wissels neer en maakte geen fouten. De score voor Louws en Evito was 70,392%.

Helen Langehanenberg met Hollywood.
📸 Steven Stegen

De overwinning was dus voor de Duitse Jil-Mariëlle Becks met de door haar vader gefokte Damon’s Satelite. Ze kwam bij drie van de vijf juryleden aan kop. Maar de waarderingen liepen sterk uiteen, van 69,565% tot 75,761%, een enorm verschil, dat op geen enkele wijze goed valt te praten.

Rem er op

Plaats twee was voor Helen Langehanenberg. De Duitse topamazone reed Hollywood (v. Fürst Romancier) met de rem er op. Technisch oogde het verzorgd, maar aan uitstraling had het bepaald niet over. Toch was de jury met 70,804% klaarblijkelijk content met het optreden. De derde plaats in de Grand Prix was voor Emma Hindle. De Britse reed Diesel (v. Vivaldi) knap rond en behaalde 70,435%.

🔴 Stegen.net