Helen Langehanenberg na zege op CDI Exloo: ‘Hollywood gaat elke keer beter’

  • 30 juni 2019 17:45
door: Steven Stegen, 30 juni 2019 17:45

🔴 Exloo
De Duitse topamazone Helen Langehanenberg schreef zondag bij het CDI Exloo de Grand Prix kür op muziek op haar naam. De 37-jarige amazone verscheen aan de start met de 11-jarige Hollywood, een paard waar de Duitse de nodige verwachtingen van heeft.

Zaterdag moest Langehanenberg in de Grand Prix nog haar meerdere erkennen in haar langenote Jil-Mariëlle Becks, maar de Europees kampioene U25 van vorig jaar in Exloo koos op zondag voor de Grand Prix Special, die ze ook won.

In de kür kwam Langehanenberg beter voor de dag dan de dag daarvoor. ,,Ik merkte wel dat Hollywood vandaag ietsje moe was, zaterdag liep het net even makkelijker, maar toen zaten er twee flinke fouten in, vandaag niet.”

Hollywood (v. Herzendieb) is één van de drie Grand Prix-paarden die Langehanenberg op dit moment tot haar beschikking heeft. Of dit ‘nachwuchspferd’ in beeld is voor de Olympische spelen in Tokyo? ,,Wie weet”, lacht Langehanenberg. ,,Ik ben nu zo’n twee jaar met ‘m bezig en hij wordt steeds beter. Hij is van zichzelf wat angstig, maar heeft wel een hele goeie instelling. Hij wil het graag goed doen. Ik ben overtuigd van z’n talent, maar de echte routine moet nog komen.”

De tweede plaats in de kür ging naar Tristan Tucker. Met de prachtige zwarte Zephir O (v. Sunny Boy) moest de Australische ruiter ruim een procent toegeven op de Duitse winnares.

De Grand Prix Special werd met afstand gewonnen door Jil-Mariëlle Becks met haar Damon’s Satelite, een nakomeling van Damon Hill, de hengst waarmee Helen Langehanenberg teamgoud en individueel zilver behaalde op de Wereldruiterspelen van 2014 in Caen.

Lucie Louws werd met Evito tweede in de Grand Prix kür op muziek.
📸 Steven Stegen

De tweede plaats was voor de Nederlandse Lucie Louws. De Zeeuwse amazone zette opnieuw een aansprekende proef neer met Evito.

Monsterscore Marten Luiten

Marten Luiten was eerder op de zondag de onbedreigde winnaar van de kür voor Junioren. Met Fynona (v. Ampère) behaalde de ruiter uit Winschoten een monsterscore van 81,910%. Sanne van der Pols werd met Excellentie tweede met 75,545%. De kür voor Young Riders kreeg met Daphne van Peperstraten een sterke winnares. Zij kwam met Greenpoint’s Cupido toe een score van 79,885% en klopte Thalia Rockx met Verdi de Fazenda (77,340%).