• 24 oktober 2021 11:34

door: redactie, 24 oktober 2021 11:34

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Patrick van der Meer won zaterdagavond bij het CDI Exloo de Grand Prix kür op muziek. Met Chinook bleef hij de concurrentie net voor.

Vijf combinaties kwamen in deze wedstrijd aan de start, met Lisanne Veenje als eerste deelnemer. De amazone uit Zweeloo presenteerde zich met de Fries Wirdmer fan’e Boppelannen en zette een score van 67,560%, uiteindelijk de vijfde plaats.

Patrick van der Meer won bij Jumping Mechelen de Prix St. Georges.
Patrick van der Meer.

Patrick van der Meer reed een sterke kür, waarbij in de muziek regelmatig helicoptergeluid hoorbaar was, waarmee een link werd gelegd met de naam van zijn paard Chinook. Van der Meer zette een vloeiende verrichting neer en eindigde op de winnende score van 74,660%.

De concurrentie kwam vooral van Tommie Visser, die met Genesis Begijnhoeve eerder de Grand Prix al won. Visser kwam bij twee van de vijf juryleden aan kop, maar met een gemiddelde van 74,175% moest hij Van der Meer toch net voor laten gaan in het klassement. Lucie Louws maakte het Nederlandse podium compleet door met Evito als derde te eindigen.

In de Intermédiaire I was en een mooie vierde plaats voor Marjan Hooge uit Ees met Idem Dito, met een prima score van 70,540%. Floor Vos uit Valthe werd zesde met Indiana-Linda DFV met 69,570%. De Grand Prix Special werd gewonnen door Marieke van der Putten met Torveslettens Titanium, met Patrick van der Meer en Sephora S op plaats twee.