Team Mei Grand Prix Nei Grand Prix aan kop in teamchallenge

Team Mei Grand Prix Nei Grand Prix aan kop in teamchallenge

5 juni 2019 09:40 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

🔴 Tolbert
Afgelopen weekend vond de tweede selectiewedstrijd plaats voor de Data B teamchallenge Noord Nederland. De ruim twintig teams blijken erg aan elkaar gewaagd. Na twee selectiewedstrijden gaat het team Mei Grand Prix Nei Grand Prix 2.0 aan de leiding met slechts zes plaatsingspunten.

Een bijzonder goed resultaat voor het belofteteam van Friesland, bestaande uit Laura Zwart, Esther Hoekstra, Yvonne Snieder en Harmina Holwerda. Zowel Zwart, Hoekstra als Snieder wonnen de rubrieken waarin zij aan de start kwamen.

Yvonne Snieder zette voor haar team een prima resultaat neer.
📸 NH Photo

Zwart won in de L2 met De Mersken Lumen Jackson (v. Vivaldi) met 209 punten. Vier punten minder haalde Hoekstra in de M1 met De Mersken James Dean D&E (v. Charmeur). Yvonne Snieder kwam als eerste aan de start in de klasse Z2 en wist de koppositie tot het einde vast te houden met De Mersken Gathe’s Indira vh Goorhof (v. Don Juan de Hus). Holwerda moest de tweede selectie verstek laten gaan, maar werd in de eerste selectie derde in de ZZ-licht. In totaal staat het team nu op zes plaatsingspunten.

Met drie punten meer volgt het team bestaande uit Daniëlle van Bergen, Elviera Boverhof, Cecile Smit en Stephanie Berends op een tweede plaats in de tussenstand. In de eerste selectie wedstrijd was er een eerste plaats voor Berends in de M1 en een tweede prijs voor Smit in de ZZ-licht. Daar voegde Boverhof met Jiwemmo (v. Apache) een tweede plaats toe aan het teamresultaat. Van Bergen stuurde haar Le Matsjo-nazaat Leonardo naar een vierde klassering in de Z2.

Aan elkaar gewaagd

De top vijf is erg aan elkaar gewaagd. Met tien plaatsingspunten staat in de tussenstand het team Meiden van ’t Hogeland op een derde plaats. Het team bestaande uit Lisanne Dinkela, Nynke Tilma, Lisanne Boer en Merel Kramer kwamen deze tweede selectiewedstrijd allen uit in de klasse Z1 of hoger.

In de eerste selectie wedstrijd was er een eerste prijs voor Lisanne Boer met Soulignac Biolley HH (v. Sir Donnerhall) in de M2 en een tweede plaats voor Nynke Tilma en Hype RW (v. Charmeur) in de Z2. Met één plaatsingspunt meer staat het team Jespers Angles op een voorlopige vierde plaats.

Na twee selectiewedstrijden heeft Jesper Faber met zijn Ferdeaux-nazaat Kenji van Ons al vier eerste prijzen in ontvangst genomen. Het duo won de klasse B met 74,83%. Ook zijn teamgenoot Sabine Comello deed goede zaken in de klasse L1. Met haar Armani (v. All at Once) behaalde ze de hoogste dagscore van 75,67%. Teamgenoot Margriet Drost-van Zonneveld werd in de eerste selectiewedstrijd gedeelde derde in de sterke Z1 rubriek met haar Harry (v. Johnson). Francis Turkensteen werd beide wedstrijden zesde in de L2 met Ienemiek-Hk (v. Rhodium). 

In totaal worden de beste vijf teams afgevaardigd naar de kür op muziek-finale op 18 augustus. Momenteel wordt de vijfde plaats gedeeld door de teams Zotte Zusjes en Quattro Stagioni met twaalf plaatsingspunten.