Laura Zwart scoort met drie zeges bij Subtop Exloo

Share
  • 14 mei 2017 15:10

door: redactie, 14 mei 2017 15:10

Exloo | STEGEN.NET

Laura Zwart ging zaterdag tijdens de Subtop in Exloo met drie eerste prijzen aan de haal. De amazone uit Oosterwolde won beide proeven in de ZZ-zwaar en de Grand Prix.

Subtop Exloo. Laura Zwart won met Horses2Fly Zandokan Smh de Grand Prix in Exloo.

Laura Zwart won met Horses2Fly Zandokan Smh de Grand Prix in Exloo.
FOTO: Steven Stegen

In de Grand Prix kwamen vier combinaties aan de start. Laura Zwart zette met Horses2Fly Zandokan Smh de beste proef neer, maar scoorde met 59,05% net geen voldoende resultaat. ,,Helaas geen winstpunt, maar ik ben heel blij met de vorderingen die Zandokan maakt”, aldus Zwart op Facebook. Saskia Knol werd met Cynosa tweede in de Grand Prix.

In de gecombineerde Intermédiare I en II was de overwinning voor Gerdien Hilgenberg met Chanel. Met een score van 62,83% bleef ze ruim baas over Gine Luinge met Woodpecker (60,99%). Hilgenberg schreef ook de Prix St. Georges op haar naam, nu met 66,18%.

In de ZZ-zwaar kon Laura Zwart een dubbel succes noteren. Ze won met de krachtige en expressieve Lumen Express beide proeven, metr scores van 67,50% en 65,64%. Janine Bakker werd in de beide proeven tweede met Vennedy. De derde plaatsen waren voor Wies Zwanikken met Flying Dutchman en Petra Terhalle met Beyond the Limits.

Romy Vreugdenhil
Voor de 16-jarige Romy Vreugdenhil was de wedstrijd in Exloo ook een hoogtepunt. De amazone uit Odoornerveen startte haar paard Patrick in de lichte tour en behaalde daarin een voldoende score van 60,79%, goed voor de achtste plaats. ,,Ik heb super fijn gereden. Door deze winstpunt hebben we ons startbewijs voor de Interm√©diaire I, maar we gaan eerst nog wat meer kilometers maken”, zo schrijft Romy Vreugdenhil op haar website.

Zo√ę Schipper voerde de rubriek Young Riders aan. Met Venice behaalde Schipper 64,80% en daarmee troefde ze Jeanine Nekeman met Ferrari (64,47%) net af. Mercedes Verweij schreef met Show Boy de tweede proef op haar naam.