archief
contact
+31 6 53239630

Broer en zus Hilde en Gerrit Veenstra pakken beiden zilver op NK Mierlo

🔴 MIERLO Broer en zus Gerrit en Hilde Veenstra behaalden beiden zilver op het Nederlands kampioenschap. Hilde (13) werd met After Pleasure Toltien reservekampioen op het NK Children, terwijl Gerrit Veenstra (16) met Loridon van T&L tweede werd op het NK Junioren.
Hilde en Gerrit Veenstra behaalden allebei zilver op het NK in Mierlo.

🔴 Mierlo
Broer en zus Gerrit en Hilde Veenstra behaalden beiden zilver op het Nederlands kampioenschap. Hilde (13) werd met After Pleasure Toltien reservekampioen op het NK Children, terwijl Gerrit Veenstra (16) met Loridon van T&L tweede werd op het NK Junioren.

Voor de familie Veenstra uit het Friese Drachtstercompagnie was het dan ook een topevenement in Mierlo. ,,Het was een ongelooflijk mooie dag”, geniet moeder Gea Veenstra nog na. ,,Ik ben ontzettend trots!”

Hilde en Gerrit Veenstra NK Mierlo
Hilde en Gerrit Veenstra behaalden allebei zilver op het NK in Mierlo.
📸 Gea Veenstra

Hilde Veenstra pakte in de verschillende onderdelen een eerste en tweede plaats en dat was genoeg voor zilver in het klassement met de schimmel After Pleasure Toltien (v. For Pleasure). De combinatie kwam op een totaal van 8.00 strafpunten. Goud was er voor Emma Bocken uit Weert met Dagma (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Zij behaalde slechts 1.45 strafpunten. Brons was er voor Jorinde Dolfijn. De dochter van Hester Klompmaker kwam met Ferrand uit op 9.78.

Gerrit Veenstra kwam net als zijn zus ook op een totaal van 8.00 uit bij de Junioren. Hij werd eerste, negende en vierde en dat betekende ook voor hem zilver. Elize van de Mheen uit Hoevelaken sleepte met Ferdinand (v. Verdo TN) de titel in de wacht. Brons was er voor Philippe Houtackers (Weert) met Concano.

Young Riders

Met minder dan een strafpunt voorsprong op de concurrentie begon Bas Moerings als laatste starter aan zijn jacht naar de landstitel bij de Young Riders. Maar de door familie Moerings gefokte Fosther raakte een balk op de laatste hindernis en met ook nog een tijdfout werd het – net als vorig jaar- brons.

Dit resultaat leverde KNHS Talententeamlid Lars Kersten zijn eerste nationale goud op. De 19-jarige Lars reed een solide kampioenschap. Met zijn H-Cassino viel er slecht ├ę├ęn balk in vier rondjes, daarmee bleef hij Mel Thijssen voor in het klassement.


Uitslag NK Children
GOUD Emma Bocken (Weert) – Dagma (v. Tangelo van de Zuuthoeve), 1.45/0/0/0 totaal 1.45
ZILVER Hilde Veenstra (Drachtstercompagnie) – After Pleasure Toltien (v. For Pleasure), 0.00/4/4/0 totaal 8.00
BRONS Jorinde Dolfijn (Buitenpost) – Ferrand (v. Veneur HBC), 5.78/0/4/0 totaal 9.78

Uitslag NK Junioren
GOUD Elize van de Mheen (Hoevelaken) – Ferdinand (v. Verdo TN), 1.27/0/0/0 totaal 1.27
ZILVER Gerrit Veenstra (Drachtstercompagnie) – Loridon van T&L (v. Horion de Libersart), 0.00/4/4/0 totaal 8.00
BRONS Philippe Houtackers (Weert) – Concano (v. Come On), 5.63/0/0/5 totaal 10.63

Uitslag NK Young Riders
GOUD Lars Kersten (Egchel) – H-Cassino (v. Torino), 0.00/0/4/0 totaal 4.00
ZILVER Mel Thijssen (Sevenum) – Cartolana (v. Cartogran), 0.57/0/4/0 totaal 4.57
BRONS Bas Moerings (Roosendaal) – Fosther (v. Vigo d’Arsouilles), 3.47/0/0/5 totaal 8.47

Total
66
Shares
0 deel
0 deel
66 deel
0 Tweet
0 deel