archief
contact
+31 6 53239630

Gerrit Veenstra verwerkt teleurstelling: ‘Loridon wordt elk parcours beter’

🔴 VEENINGEN Het zat Gerrit Veenstra woensdag tijdens het eerste onderdeel op het EK De Wolden niet mee. In het jachtparcours bij de Junioren kreeg de Friese ruiter twee balken. Hij staat daarmee op plaats 45 met Loridon van T&L. Maar er is nog niks verloren. Vrijdagmorgen is de tweede wedstrijd.
Gerrit Veenstra Loridon
Gerrit Veenstra met Loridon T&L tijdens hun eerste parcours op het EK De Wolden.
📸 Steven Stegen

🔴 Veeningen
Het zat Gerrit Veenstra woensdag tijdens het eerste onderdeel op het EK De Wolden niet mee. In het jachtparcours bij de Junioren kreeg de Friese ruiter twee balken. Hij staat daarmee op plaats 45 met Loridon van T&L. Maar er is nog niks verloren. Vrijdagmorgen is de tweede wedstrijd.

De eerste proef van de Junioren telt niet minder dan 111 deelnemers. Gerrit Veenstra rijdt woensdag als allerlaatste. Een positie die hem een wat dubbel gevoel geeft, zo meldt hij vooraf. ,,Ergens halverwege had ik mooier gevonden”, zegt de ruiter uit Drachtstercompagnie. ,,Aan de andere kant: ik weet nu precies wat me te doen staat. Maar je zit je ook een beetje te verbijten. Dat wachten is niet fijn.”

Het jachtparcours voor de Junioren is in de bijpiste. Nou ja, wat heet bijpiste? Maar toch, de arena is net even kleiner en misschien ook wel wat kijkeriger. Loridon van T&L, een 8-jarige BWP-ruin, loert flink als Gerrit Veenstra hem de baan in stuurt.

Dat de Poolse amazone voor hem de nodige fouten maakt is een gelukje: de parcoursbouwers zijn net iets langer bezig met het herstellen van de hindernissen. Dat geeft Veenstra de mogelijkheid zijn paard nog even aan de hindernissen te laten ‘ruiken’.

Gerrit Veenstra
Gerrit Veenstra met Loridon van T&L op het EK De Wolden.
📸 Steven Stegen

Veenstra begint goed gefocussed en houdt ondanks de spanning bij zijn paard de nul lang op het scorebord. Maar op hindernis 7 en op 8 vallen dan toch de balken naar beneden. Het maakt dat de nodige strafseconden aan het totaal worden toegevoegd en de combinatie op plaats 45 belandt in de uitslag.

Nog niks verloren

Daarmee is er nog niks verloren. De tijdverschillen met winnaar Thibeau Spits worden omgerekend in strafpunten. Veenstra komt daarmee op 5,65 in het individuele klassement. Iets meer dan een balk verschil dus met de leider in het klassement. Waarmee maar gezegd is dat alles nog mogelijk is. Elize van de Mheen staat op plaats 15 met Ferdinand met 2,48 strafpunten.

Intussen stapt Gerrit Veenstra ogenschijnlijk toch wat teleurgesteld rond op het voorterrein. Even later heeft hij de teleurstelling verwerkt. ,,Ik had even pech onderweg”, blikt hij terug. ,,Het gedrag van Loridon past wel een beetje bij wat ik van hem gewend ben. De eerste proef op een wedstrijd vindt ‘ie altijd wat lastig. Maar de ervaring is wel dat hij bij een meerdaagse wedstrijd eigenlijk elke proef beter wordt. Ach, ik weet dat een foutje snel gemaakt is. Ik blijf er in elk geval voor gaan!”

Elike Morsink staat op plaats 16 met haar Dakina II met 2,63 strafpunten. Mel Thijssen neemt met Cartolana Z plaats 26 in met 3,63. ,,Ik ben tevreden, we hadden een mooie rit”, vertelde Thijssen na haar optreden. ,,Maar ik maak me niet gek. Alles is mogelijk, ik ga me zelf geenspanning opleggen.”

De tussenstand in het landenklassement Junioren leert dat Nederland op plaats 6 staat met een totaal van 8,74 strafpunten. België staat aan kop met 3,95. Ierland staat voorlopig tweede met 5,00 en Spanje derde met 6,24.

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel