Gerrit Veenstra (15) geeft visitekaartje af bij Indoor Groningen

Gerrit Veenstra (15) geeft visitekaartje af bij Indoor Groningen

5 januari 2018 13:23 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

Zuidbroek | STEGEN.NET

Net drie maanden geleden zei hij de ponysport definitief vaarwel en nu al bewijst Gerrit Veenstra dat hij ook bij de paarden hoge ogen gooit. De net 15-jarige ruiter won bij Indoor Groningen het 1.35 klassiek.

Gerrit Veenstra rondde het parcours foutloos af en zette met de schimmel After Pleasure Toltien met 55.91 de snelste tijd neer. ,,Het lukte om een snelle en scherpe rit neer te zetten”, blikte de jonge ruiter uit Drachtstercompagnie tevreden terug.

Gerrit Veenstra After Pleasure Toltien

Gerrit Veenstra met After Pleasure Toltien bij de huldiging.
FOTO: Steven Stegen

Veenstra nam daarmee mooi revanche. ,,Donderdag liep het ook heel goed, maar toen ging de laatste balk er af, anders hadden we die wedstrijd ook gewonnen.”

Gerrit stopte drie maanden geleden bij de pony’s. ,,De overstap ging heel soepel, ik merk eigenlijk geen grote verschillen. Nou ja, de concurrentie is natuurlijk wel een stuk steviger.”

Veenstra heeft momenteel vier paarden in training. Hij combineert de paardensport met zijn VMBO-opleiding. ,,Ik hoop dat ik een toekomst kan opbouwen in de paardensport.”

Roos Hansman pakte vrijdagmorgen de tweede plaats met Davanti. En ook Job Oldenziel bewees opnieuw zijn vorm. Na zijn spectaculaire overwinning van donderdag eindigde de ruiter uit Gieten nu als derde met Good Luck.

Jur Vrieling - Etoulon Amber Meijer - KM Carrera Lynn Bulthuis - Cracker Jack Albert Zoer - Florian mennen Indoor Groningen

Indoor Groningen 2017/2018

Foto's van Indoor Groningen, editie 2017/2018.
Maak sub-album