archief
contact
+31 6 53239630

Marten Luiten leidt Juniorenteam naar zilver op EK in Italië

🔴 SAN GIOVANNI Het Nederlandse Junioren-team heeft een zilveren medaille behaald in de landenwedstrijd op het Europees kampioenschap in het Italiaanse San Giovanni in Marignano. Marten Luiten uit Winschoten zette voor Oranje de beste prestatie neer, hij eindigde individueel als derde.
Marten Luiten Fynona
Marten Luiten met Fynona. (archief)
📸 Steven Stegen

🔴 San Giovanni
Het Nederlandse Junioren-team heeft een zilveren medaille behaald in de landenwedstrijd op het Europees kampioenschap in het Italiaanse San Giovanni in Marignano. Marten Luiten uit Winschoten zette voor Oranje de beste prestatie neer, hij eindigde individueel als derde.

Marten Luiten Fynona
Marten Luiten met Fynona.
📸 Steven Stegen

Bondscoach Monique Peutz toont zich blij met het eremetaal: ,,Het complete team bestaat uit debutanten, waarvan er twee zelfs op een EK debuteren. Ze hebben stuk voor stuk goed gepresteerd.” Het goud gaat naar Duitsland, de Denen gaan er met brons vandoor.

Marten Luiten zadelde de elitemerrie Fynona (v. Ampère) en kwam tot 76,03%, wat hem de derde positie in het klassement opleverde. ,,Marten is de laatste tijd goed in vorm, maar het moet op een EK toch maar gebeuren. Zijn paard liep met veel expressie door de proef heen”, aldus Peutz.

Annemijn Boogaard (Oudelande) en Fullspeed TC (v. Ziësto) zetten met 73% een persoonlijk record neer. ,,Fullspeed TC heeft in de wedstrijdbaan een heel natuurlijke uitstraling. Annemijn en Fullspeed TC blinken uit in de manier waarop zij hun wissels rijden.” Het duo verkreeg met deze proef de zevende positie.

Pem Verbeek beet het spits af voor het Nederlandse team. Met een safe gereden proef, die goed was voor 71,51%, zorgde de amazone uit Waalre voor een mooi openingsresultaat. Verbeek eindigde op de vijftiende plaats met haar Florencio-zoon.

Sanne van der Pols (Abbenbroek) kwam met Excellentie (v. Don Schufro) tot 71,20% en de negentiende plaats. Volgens Peutz liep de imponerende ruin met losrijden heel fijn, maar vlak voor aanvang van de proef ontstond er een schrikreactie.


,,We hebben fantastische jeugdruiters in Nederland”, sluit Peutz af. “Ze hebben de juiste instelling, gaan professioneel met hun sport om en weten dat te combineren met een gezellige teamsfeer. Het is voor mij een kwestie van tijd totdat ook zij zich op het hoogste niveau kunnen bewijzen.”

Uitslag landenwedstrijd junioren:
Goud Duitsland – 76.081%
Zilver Nederland – 73.485%
Brons Denemarken – 71.959

Individuele uitslag landenproef:
1. Valentina Pistner (GER) – Flamboyant OLD, 76.940%
2. Jana Schr̦dter (GER) РDer Erbe, 76.303%
3. Marten Luiten (Winschoten) – Fynona, 76.030%
7. Annemijn Boogaard (Oudelande) – Fullspeed TC, 73.000%
15. Pem Verbeek (Waalre) – Fernando Torres, 71.424%

🔴 Stegen.net | KNHS

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel