archief
contact
+31 6 53239630

EK Junioren: Marten Luiten pakt ook zilver in kür

🔴 SAN GIOVANNI Marten Luiten sluit het Europees kampioenschap voor Junioren af met drie zilveren medailles. De Junior uit Winschoten scoorde met Fynona 77,99% in het afsluitende onderdeel en bleef daarmee minder dan een halve procent achter op de Duitse Jana Schrödter.
Marten Luiten Fynona EK
Marten Luiten en Fynona op het EK Junioren.
📸 Equigeniek

🔴 San Giovanni
Marten Luiten sluit het Europees kampioenschap voor Junioren af met drie zilveren medailles. De Junior uit Winschoten scoorde met Ampère-dochter Fynona 77,99% in het afsluitende onderdeel en bleef daarmee minder dan een halve procent achter op de Duitse Jana Schrödter, die met Der Erbe goed was voor het kürgoud.

Luiten (17) was opgetogen over zijn klinkende resultaten. ,,Drie keer zilver, daar droomde ik natuurlijk vooraf wel van, maar dat het op een EK dan ook nog zo goed lukt is natuurlijk ongelooflijk.”

Marten Luiten Fynona EK
Marten Luiten en Fynona op het EK Junioren.
📸 Equigeniek

,,Ik vond het heel spannend. Het liep direct al heel erg goed. Alle onderdelen verliepen zonder grote fouten. In de kürmuziek zitten accenten bij de wissels, ik moet dan echt goed in het ritme zitten, anders is het niet mooi. Dat lukte nu helemaal. Na afloop van de kür had ik een heel goed gevoel. Als het al moest lukken, dan was het met deze proef, want het gevoel was echt heel erg goed”, vertelt de succesvolle ruiter, die in september bedrijfskunde gaat studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Het is voor Luiten het laatste jaar bij de Junioren. ,,Ik ben zeker van plan om door te gaan bij de Young Riders. In principe kent Fynona alle oefeningen. Ik moet zelf nog de ervaring krijgen om dat in een proef aan elkaar te rijden. Ik rijd haar voor Willeke Bos en ik ben ontzettend blij dat zij deze merrie aan mij ter beschikking stelt.”

Met Florencio-nazaat Fernando Torres kwam Pem Verbeek tot de elfde positie. De amazone uit Waalre bemachtigde 72,02%. Voor Annemijn Boogaard verliep het afsluitende onderdeel wat minder voorspoedig. Boogaard en Fullspeed TC (v.Ziësto) waren bezig met een sterk kampioenschap, maar in de kür werden zij uitgesloten vanwege de bloedregel.

🔴 Stegen.net | KNHS

Uitslag EK Junioren 2019, finale Kür op Muziek
Goud Jana Schrödter (Dui) – Der Erbe, 78.440%
Zilver Marten Luiten (Winschoten) – Fynona, 77.990%
Brons Valentina Pistner (Dui) – Flamboyant OLD, 77.685%
11. Pem Verbeek (Waalre) – Fernando Torres, 72.020%
Annemijn Boogaard (Oudelande) – Fullspeed TC, uitgesl


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel