Willem Greve en Gogo met veel machtsvertoon naar zege op CH De Wolden

Share
  • 28 juli 2019 18:38

door: Steven Stegen, 28 juli 2019 18:38

Veeningen
STEGEN.NET

Willem Greve eiste zondag de overwinning op in de Grote Prijs van het CH De Wolden. De ruiter uit Markelo zette twee sublieme ritten neer met de schimmel Gogo (VDL Zirocco Blue x Indoctro). Dennis van den Brink werd tweede en Hessel Hoekstra verrassend derde.

Op papier was het deelnemersveld in de tweede week CH De Wolden net even minder. Veel grote namen kozen voor de Global Champions Tour, maar de sport was er in Veeningen bepaald niet minder om.

Willem Greve Gogo
Willem Greve en Gogo tijdens de ereronde op CH De Wolden.
📸 Steven Stegen

Parcoursbouwer Louis Konickx verdiende alle credits. Ga er maar aan staan, een parcours bouwen waar zowel regionale amateurs als topruiters overheen kunnen en dan ook nog een mooi veld overhouden voor de barrage. Het lukte Koninckx met glans. ,,Alleen maar complimenten voor hem”, zei organisator Jan Broek.

Twaalf deelnemers haalden de barrage, dit keer zonder Albert Zoer, die de zondag daar voor nog de ereronde aanvoerde met Florian, maar nu met Heechhiem’s Cancun VDM een balkje kreeg op hindernis vijf.

In de barrage acteerde Hessel Hoekstra opvallend sterk. De ruiter uit Lelystad ha na zijn rit met Quincy geruime tijd de leiding. Hij werd uiteindelijk derde. Dennis van den Brink, in 2012 al winnaar met Royal Dream, verbeterde met Frasier (v. Carambole) de tijd van Hoekstra. 

Veel machtsvertoon

Maar in rit tien sneuvelde de tot dan toe snelste tijd van Van den Brink toen Willem Greve met veel machtsvertoon de als eerste en enige onder de 40 seconden wist te duiken. De ruiter uit Markelo maakte al veel indruk met Gogo in de omloop, maar in de barrage sprong de 8-jarige dochter van VDL Zirocco Blue zo mogelijk nog beter.

Wedstrijdinstelling

,,Het is een paard met een gruwelijke wedstrijdinstelling. Ik reed de dubbel op volle snelheid in bij de barrage. Hoe harder je haar er in rijdt, hoe hoger ze springt”, complimenteerde Greve de schimmelmerrie, die hij samen in eigendom heeft met Stal Houtzager – Kayser. ,,Dit is haar tweede Grote Prijs en ze heeft nu ook twee keer gewonnen.” 

De merrie werd eerder gereden door Amanda Slagter en werd vorig jaar door Houtzager en Greve aangekocht bij het concours in Drachten. 

Spannend werd het nog in de laatste rit, toen Chantal Regter een aanval deed met Quilando. De amazone uit Witten leek op weg naar eens snelle tijd, maar stuurde haar paard iets te kort voor oxer nr. 15, waarna een weigering volgde.

Uitslag Grote Prijs CH De Wolden 2019 week 2
ruiter paard
1. Willem Greve Gogo
v. VDL Zirocco Blue
0-39.36
2. Dennis van den Brink Frasier
v. Carambole
0-40.11
3. Hessel Hoekstra Quincy
v. Quintender
4-47.20
4. Remco Been Holland vd Bisschop
v. Heartbreaker
4-47.20