Dressuurcompetitie voor koudbloeden slaat aan

Share
  • 27 augustus 2019 14:48

door: redactie, 27 augustus 2019 14:48

Ruinerwold
STEGEN.NET

Er blijkt grote belangstelling te bestaan voor het rijden van dressuurwedstrijden voor koudbloeden. De Heemruiters uit Mariënheem hebben er goede ervaringen mee. Nu is er zelfs een competitie, met ook twee wedstrijden in Drenthe. Afgelopen weekend waren de deelnemers in Ruinerwold.

De Heemruiters organiseerden in maart dit jaar de eerste wedstrijd speciaal voor koudbloeden. Er was veel animo voor en de deelnemers kwamen uit een opvallend groot gebied. Dat was voor de Heemruiters reden om hun competitie uit te breiden met wedstrijden in Ruinerwold en Exloo (21 september).

Ingeborg Klooster tijdens één van haar winnende proeven in Ruinerwold.

Afgelopen zaterdag reden de deelnemers in Ruinerwold. In de ochtend werden de klassen Z1 t/m ZZL verreden, waarbij er maar liefst vier overwinningen waren voor Ingeborg Klooster.

In de overige klassen werden ook mooie resultaten neergezet. In het Z1 eisten Lisette Boer (met Wizzkid) en Annemieke Wemekamp (met Ingrid van de Egberdinahoeve) de overwinningen op.

Mede dankzij een heel aantal sponsoren kon de organisatie naast geldprijzen ook nog extra prijzen aanbieden aan de winnaars. De volgende wedstrijd van de Koudbloeden dressuur competitie vind plaats op 21 september in Exloo.