Sallandse Ruiterdagen gaan internationaal

Sallandse Ruiterdagen gaan internationaal

24 oktober 2011 20:39 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

MARIËNHEEM
Het jaarlijkse springconcours in Mariënheem, bekend als de Sallandse Ruiterdagen, krijgt een upgrade. De Heemruiters, Stichting Manege Bartels en organisatiebureau EQ International hebben de handen ineen geslagen en organiseren van 15 tot en met 18 maart 2012 de eerste editie van het CSI Salland.

Een aantal prijswinnaars tijdens de Sallandse Ruiterdagen 2010.

Daarmee is Overijssel een twee sterren evenement rijker. Jeroen Bakker, voorzitter van De Heemruiters, kijkt enorm naar het evenement uit. ,,We organiseren al heel lang de Sallandse Ruiterdagen en het idee om een keer internationaal te gaan leefde al een aantal jaren. We hebben een accommodatie met Agterberg bodems die heel veel mogelijkheden biedt. Het programma staat nog niet definitief vast, maar naast de internationale proeven zullen we ook rubrieken voor landelijke ruiters uitschrijven”, aldus Bakker.

De internationale ruiters kunnen straks vier paarden meenemen: voor de youngster rubrieken, de kleine tour, middentour en zware tour. Voor de landelijke ruiters is onder andere de Roelofsen Raalte Salland Cup in het leven geroepen. Jonny Roelofsen van Carrosseriebouw Roelofsen Raalte, dat begin 2012 haar 25-jarig bestaan viert, heeft afgelopen vrijdagmiddag de sponsoring toegezegd.

Aan de finale van de Roelofsen Raalte Salland Cup gaan drie selectiewedstrijden vooraf, waarvan de eerste al op 11 november plaatsvindt tijdens Jumping Indoor Luttenberg. Daarna volgen er selectiewedstrijden tijdens de Sallandse Ruiterdagen en Bathmen te Paard. De twee beste resultaten tellen mee voor het klassement, waarna de beste dertig ruiters worden uitgenodigd voor de finale op vrijdagavond 17 maart. Voor de winnaars in het Z en ZZ ligt er 500 euro klaar.

Uniek aan deze competitie is dat niet de combinatie zich plaatst voor de finale, maar het paard. Mocht een paard tussentijds verkocht worden, dan mag de nieuwe ruiter de finale rijden. Er is ook een andere mogelijkheid, namelijk dat de paardeneigenaar een professional inschakelt. ,,Een eigenaar of ruiter kan iemand als Jeroen Dubbeldam of Gert-Jan Bruggink vragen om zijn paard in de finale te starten. Dat maakt deze formule juist zo bijzonder”, vertelt Chris van Dam van EQ International.
[Stegen.net | EQ Int]