Jules de Bruijn speelt hoofdrol bij jonge paarden Outdoor Tolbert

Jules de Bruijn speelt hoofdrol bij jonge paarden Outdoor Tolbert

22 augustus 2019 16:12 0 Door redactie
Deel dit met je vrienden

Tolbert
STEGEN.NET

De woensdag stond bij Outdoor Tolbert in het teken van jonge beloftes. De rode loper werd uitgelegd voor de 4- en 5-jarige springpaarden. Jules de Bruijn was de gevierde man. De ruiter uit Goutum won beide wedstrijden.

Voor de liefhebbers en kenners was het een uitstekende dag om jonge talenten te spotten. ,,Het algemene beeld bij de 4-jarige paarden was echt super”, aldus Arjen Vos, die samen met Jan Wildeboer de jonge paarden beoordeelde op hun manier van springen.

Jules de Bruijn krijgt met Jackal (v. Zirocco Blue VDL) de felicitaties van jury Arjen Vos.
📸 Arjen Schilperoord

Grote winnaar van de dag was Jules de Bruijn. De succesvolle ruiter uit Goutum, die jaren reed voor de bekende VDL-Stud in Bears, schreef zowel de wedstrijd voor de 4- als de 5-jarigen op zijn naam. ,,Ja, heel bijzonder, een mooie opsteker”, zegt De Bruijn, die paardrijden als uit de hand gelopen hobby heeft. In het dagelijks leven is hij anesthesiemedewerker in Leeuwarden.

Met de 4-jarige Cannonball kreeg hij een 8,6 voor het springen en een 8,2 voor de manier van rijden. Cannonball stamt van de hengst Christiano en komt uit een moeder van de volbloed Julio Mariner. Fokker is Johannes Bauhaus uit Bocholt.

Bij de 5-jarige paarden greep Jules de Bruijn de overwinning met Jackal. De jury waardeerde hun optreden met een 8,7 en 7,8. Dit paard is een nakomeling van Zirocco Blue VDL, de hengst die grote successen vierde met Jur Vrieling.