Friese titel ondanks tijdfout voor Denny Olde Agterhuis

Share
  • 19 februari 2023 12:03

door: redactie, 19 februari 2023 12:03

📌 HARICH – Denny Olde Agter­huis legde in manege Gaaster­land beslag op de Friese titel in het 1.40. Olde Agter­huis werd kampioen met zijn paard Fair­wings (v. Nabab de Rêve).

Het Fries kampioenschap springen 1.40 telde in de finale vier com­binaties. In de eerste omloop bleef aleen Marriët Smit-Hoekstra foutloos en dat ook nog eens met haar beide paarden Wadro’s Jerina en Kikkuris Cooper. Daar­mee leek zij de grote favoriet voor de Friese titel.

Denny Olde Agterhuis Fries kampioen
Denny Olde Agterhuis op weg naar de Friese titel met Fairwings.
📸 Femke Palstra

In de tweede omloop zat het Smit-Hoekstra niet mee. Ze kreeg met beide paarden een fout. Nu waren er fout­loze ritten van Denny Olde Agter­huis en Hilde Veenstra, die met Gideon Dls een foutje in de eerste ronde kreeg. Olde Agterhuis had in de eerste omloop alleen een tijdfout opgelopen en werd daarmee zonder barrage Fries kampioen, gevolgd door Smit-Hoekstra op plaats twee.

Jules de Bruijn werd met Henco’s Janiek-H Fries kampioen in het 1.35.
📸 Arjen Schilperoord

In het 1.35 ging de Friese titel naar Jules de Bruijn, die met Henco’s Janiek-H een totaal van vijf straf­punten opliep. Daar­mee bleef hij ruim voor op Karin Hezemans-Flapper, die met My Diamond Lady JH Z op 12 straf­punten eindigde.

Een barrage volgde wel in het 1.30, waarin Pietrix De Vries de Friese titel veilig stelde met Numero’s Diamond. Plaats twee was voor Roelof Dolfijn met Chelsea.

Meer foto’s bekijken van het Fries kampioenschap van Femke Palstra? klik hier

📝 bron: Stegen.net
📸 Arjen Schilperoord en Femke Palstra