Menner Jannes Kinds geselecteerd voor WK in Hongarije

Menner Jannes Kinds geselecteerd voor WK in Hongarije

28 augustus 2019 09:44 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

📌 Ermelo
📝 STEGEN.NET | KNHS
📸 Steven Stegen

Menner Jannes Kinds uit Balloo is met zijn vierspan pony’s geselecteerd om deel te nemen aan het WK mennen voor pony’s. Dat wereldkampioenschap is van 25 tot en met 29 september in het Hongaarse Kisbér-Ászár.

Bondscoach Ad Aarts maakte de selectie na afloop van het NK in Oirschot bekend. Er gaan 12 menners voor Nederland naar de titelstrijd. Daarbij dus ook de Drentse menner Jannes Kinds, die op het NK als derde eindigde.

Jannes Kinds
Menner Jannes Kinds uit Balloo gaat met zijn pony’s naar het WK in Hongarije.
📸 Steven Stegen

Kinds reageert op Facebook verheugd. ,,Ponymennen op het hoogste niveau, daar worden wij superblij van. We hebben met z’n allen ontzettend hard gewerkt om naar dit WK te mogen. Super, dat al die investeringen dit resultaat oplevert.”

Bij de vierspannen pony’s zijn ook tweevoudig Nederlands kampioene Marijke Hammink (Bornerbroek), zilveren medaillewinnares Edith Chardon (Den Hoorn ZH) en de nummer drie van het NK Aart van de Kamp jr (Ermelo) van de partij. Joey van der Ham (Noordwijk) is de reserve deelnemer.

Nederlands kampioene 2019 Tamara Pijl (Nieuw-Loosdrecht) en de Nederlands kampioenen van voorgaande jaren Brent Janssen (Swolgen) (2018), Annegreet Zaayer (Wadenoijen) (2017) en Marissa Schuiling (Texel) (2014, 2015, 2016) komen aan de start met hun enkelspan. De 18-jarige Janssen is de jongste Nederlandse deelnemer, hij maakt in Hongarije zijn WK-debuut. Chantalle Boogaarts (Tilburg) staat reserve.

Bij de tweespannen wordt tweevoudig Nederlands kampioene Melanie van de Bunt (Ede) werd op het NK-podium geflankeerd door Rodinde Rutjens (Weert) en Cas Hendriks (Zeeland, NB). Met Nathalie van der Ende (Poeldijk) is de complete top vier van het NK vertegenwoordigd op het WK. Voor Van der Ende wordt het haar eerste WK-deelname. Heidi te Poele (Oud-Sabbinge) staat reserve in deze rubriek.

Teamresultaat

Het team op een WK voor ponymennen bestaat uit 1 of 2 rijders per rubriek. Voor het teamresultaat telt steeds het resultaat van de beste enkelspanrijder, beste tweespanrijder en beste vierspanrijder per onderdeel. Alleen de punten van de teamleden zonder uitsluiting of eliminatie in een van de drie onderdelen tellen mee voor het teamresultaat.

Het Nederlandse team in Hongarije bestaat in principe uit Tamara Pijl, Brent Janssen, Rodinde Rutjens, Melanie van de Bunt, Marijke Hammink en Edith Chardon. Bondscoach Ad Aarts (Liessel) maakt dit definitief bekend na de veterinaire keuring op dinsdag 24 september.

Tijdens het laatste WK voor ponymennen in Minden 2017 behaalden Nederlandse menners de zilveren teammedaille en was er individueel zilver voor vierspanmenner Jan de Boer (De Vecht).

Bron: KNHS