door: KNHS, 15 september 2019 00:47

📌 St. Tropez
📝 KNHS
📸 LGCT | Stefano Grasso

Marc Houtzager was op de vijfde plaats de beste Nederlander in de vijfsterren Global Champions Tour Grand Prix van St Tropez. Met Sterrehof’s Dante werd de ruiter uit Rouveen op snelheid geklopt na een foutloze barrage. Jessica Springsteen won in de Franse badplaats haar eerste Grote Prijs in deze wedstrijdreeks.

Eric van der Vleuten werd met Wunschkind fraai zevende van de 14 barragekandidaten. Eerder op de dag won Van der Vleuten met zijn zoon Maikel als team Madrid in Motion de Global Champions League wedstrijd.

Jessica Springsteen met RMF Zecilie.

Met veertien toppers in de barrage van de Global Champions Tour Grand Prix van St Tropez moest er strijd geleverd worden voor de podiumplaatsen. Marc Houtzager deed als vierde starter in de barrage een hele goede poging met zijn elfjarige merrie Sterrehof’s Dante. Ze passeerden de finishlijn foutloos in de tijd van 37.30 seconden. Daarmee gingen ze op dat moment naar de tweede plaats.

Er wisten nog drie combinaties sneller te rijden. De Amerikaanse Jessica Springsteen, dochter van The Boss, reed de winnende tijd (35.38 sec) met RMF Zecilie. Pieter Devos eindigde met Claire Z (v. Clearway) op de tweede plaats, Simon Delestre werd derde ,et Hermes Ryan.