Martin Fuchs klopt Maikel van der Vleuten in Madrid

Share
  • 19 mei 2019 12:28

door: redactie, 19 mei 2019 12:28

🔴 Madrid
Met een overwinning in de teamwedstrijd de Global Champions League (GCL) en winst in de LGCT Grand Prix van Madrid was het voor Martin Fuchs in de vijfde etappe van de Longines Global Champions Tour dubbel feest.

De 26-jarige Zwitser verzekerde zich met zijn twaalf jaar oude Nederlands gefokte hengst Chaplin van € 100.000,– aan prijzengeld in de barrage met een foutloze rit in de tijd van 39,49 seconden.

Bart Bles Gin D
Bart Bles werd knap derde in de Global Champions Tour van Madrid met Gin D.
📸 LGCT | Stefano Grasso

Daarmee nam hij de leiding over van Maikel van der Vleuten op Dana Blue (0/39,79). Bart Bles werd derde met zijn foutloze ronde in 40,11 seconden. En daarmee werd het podium een klein Nederlands feestje. Voor Bart Bles was het zijn eerste podiumplaats in de LGCT.

Van de 34 combinaties wisten er 11 de barrage op de grote grasbaan midden in Madrid te bereiken. Met zijn teammaat Ben Maher trok Fuchs, wederom in het zadel van Chaplin, de winst in deze editie van de GCL voor de London Knights naar zich toe. New York Empires werd tweede, het team Madrid in Motion werd derde.

,,Mijn paard was geweldig, hier in dit mooie stadion met een fantastisch publiek”, zo zei een overgelukkige Martin Fuchs. ,,Ik had het geluk als laatste ruiter te mogen starten en wist wat ik moest doen. En daarbij werd ik enorm ondersteund door de Spaanse fans.” Hij beloofde het publiek na deze eerste start in Madrid volgend jaar terug te komen.

Met de winst in de LGCT kwalificeerde Fuchs zich voor de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix die bij de GC Prague Playoffs in november zal plaatsvinden. ,,Dit is een bijzondere wedstrijd en het doel voor ons ruiters is om aan de LGCT Super Grand Prix te kunnen deelnemen. In het afgelopen jaar wist ik me niet te kwalificeren en wilde ik er echt bij zijn. Ik ben heel blij dat het me nu is gelukt..”

De drie Duitse ruiters Daniel Deusser, Marcus Ehning en Ludgere Beerbaum werden vijfde, zevende en elfde en wisten daarmee waardevolle punten te verzamelen. Na vijf van de 20 etappes van de LGCT blijft de Belg Pieter Devos in het algemeen klassement aan de leiding. Daniel Deusser (DLD) is derde, Maikel van der Vleuten (NED) bezet de derde plaats.

De volgende etappe van de wereldwijd hoogst gedoteerde competitie in de springsport is over twee weken in Hamburg (29 mei tot 1 juni)

🔴 Stegen.net | Persbericht


Uitslag GCT Grote Prijs van Madrid, 1.60m

  1. Martin Fuchs (Zwi), Chaplin (v.Verdi), 0 – 0, 39. 49 sec
  2. Maikel van der Vleuten (Someren), Dana Blue (v.Mr. Blue), 0 – 0, 39.77 sec
  3. Bart Bles (Babberich), Gin D (v.Clinton), 0 – 0, 40. 11 sec