Jessica Springsteen dolgelukkig na zege in St. Tropez

Jessica Springsteen dolgelukkig na zege in St. Tropez

15 september 2019 17:53 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

📌 St. Tropez
📝 STEGEN.NET | LGCT
📸 Stefano Grasso

Jessica Springsteen (USA) werd de winnares van de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Ramatuelle/Saint-Tropez na een barrage met 14 deelnemers. De Amerikaanse had een seconde voorsprong op Pieter Devos. ,,Het is mijn grootste overwinning tot nu toe”, aldus de overgelukkige Springsteen.

In de barrage zette ze met haar twaalfjarige snelle merrie RMF Zecilie (0/35,38) een geweldige rit neer. ,,Ik ben nog steeds in shock. RMF Zedilie sprong zo fantastisch en ik ben zo gelukkig. Iedere pas in het parcours was ze bij me.”

Over twee weken strijkt de Longines Global Champions Tour neer in New York. Springsteen komt uit New Jersy, waar zij met haar broer, vader Bruce en moeder Patti opgroeide. ,,New York is mijn geboortestad, mijn hele familie zal erbij zijn. Het wordt een prachtig evenement en ik verheug me er enorm op.”

Pieter Devos staat na 17 van de 18 etappes weer aan de leiding in het klassement. Met zijn Zangersheide merrie Claire Z heeft hij slechts één puntje voorsprong op Ben Maher.